Ingezonden persbericht


7 april 2010

Rotterdamse Museumnacht onthult genomineerden De Nieuwe Maan

Tijdens de succesvolle Rotterdamse Museumnacht op 6 maart jl. heeft een jury de deelnemende musea en galeries kritisch beoordeeld om uiteindelijk twee winnaars uit te roepen voor de jaarlijkse waarderingsprijzen, De Nieuwe Manen. Deze prijzen van elk ¤ 3.000,- zijn voor de deelnemende instellingen met de meest verrassende en waardevolle programma's waarmee tevens een nieuw en jong publiek bereikt wordt.

De duo's van vakjuryleden en jongeren hebben genoten van het gevarieerde en professionele aanbod van alle instellingen. De kwaliteit van de programma's werd over het algemeen hoog gewaardeerd. Vlammende betogen leverden uiteindelijk drie genomineerde musea en drie genomineerde galeries/overige instellingen op. Donderdag 15 april om 16.00 uur worden in het Nederlands Architectuurinstituut de prijswinnaars bekendgemaakt.

Genomineerde musea
In de eerste categorie zijn Het Historisch Museum Rotterdam - Het Schielandshuis, het Nationaal Onderwijsmuseum Rotterdam en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam genomineerd. Deze musea blonken uit met een gevarieerd, origineel, creatief en meeslepend programma in een aangename sfeer. De eervolle vermelding is voor Las Palmas vanwege de waardering voor het kwalitatief hoogstaande, vernieuwende en uitdagende programma-aanbod.

Genomineerde galeries en overige instellingen
Alliance Française, Fotogalerie Rotterdam / Fotoacademie en V!P's International Art Galleries zijn de genomineerden in de tweede categorie. Zij zijn er allen in geslaagd in een uitermate goede sfeer een divers en uitnodigend programma neer te zetten. Montie + De Avondkapper verdient een eervolle vermelding voor het intieme en eenvoudige maar meesterlijke initiatief.

De Nieuwe Maan
De Rotterdamse Museumnacht is in 2002 in het leven geroepen met het doel nieuw publiek te genereren voor musea en galeries. Daartoe is het van groot belang bezoekers een unieke ervaring te bezorgen. De Museumnacht hoopt de bezoeker iets mee te geven waardoor deze, ook na de Museumnacht, geïnteresseerd blijft in een bezoek aan een culturele instelling. Om de deelnemende musea, galeries en overige instellingen extra te stimuleren iets bijzonders te presenteren tijdens de Museumnacht worden jaarlijks twee Nieuwe Manen uitgereikt, waarderingsprijzen voor musea en voor galeries en overige instellingen. Lees het volledige juryrapport op www.rotterdamsemuseumnacht.nl (vanaf medio april).