Brouwerij Lefebvre wordt lid van Belgian Family Brewers

15/04/2010 16:10

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Na De Halve Maan en Brasserie de Silly in november van vorig jaar, treedt nu ook Brouwerij Lefebvre toe tot de vereniging van de Belgian Family Brewers. De teller van aangesloten brouwerijen staat daarmee op 14.

Belgische bieren worden steeds meer bedreigd door valse buitenlandse concurrentie. De Belgische manier van brouwen wordt schaamteloos gekopieerd en termen als 'Belgian beer' en 'Belgian style' prijken op talloze etiketten van niet-Belgisch bier. Vooral voor kleine onafhankelijk brouwerijen is dat een streep door de rekening. Zij zien zich genoodzaakt om een front te vormen tegen het buitenlands geweld. Familiebrouwerijen zien meer dan ooit heil in een lidmaatschap van de 'Belgian Family Brewers' (BFB).

BFB groepeert historische en onafhankelijke familiebrouwerijen die met het BFB-label de consument de garantie bieden van een echt en traditioneel Belgisch bier. Enkel de bieren die voldoen aan de strikte vereisten van de vereniging komen in aanmerking voor het label. Zo moet het bier volledig in België gebrouwd worden door een familiebrouwerij die minstens 50 jaar ononderbroken bier brouwt. Het bier mag ook niet als kopij onder een andere naam of met een ander etiket verkocht worden. Dankzij het BFB-label kan er geen twijfel meer bestaan over het Belgisch karakter en het ambachtelijk productieproces van streekbieren of speciale bieren.

Brouwerij Lefebvre

Met Brouwerij Lefebvre hebben de Belgian Family Brewers er een familiebrouwerij pur sang bij. Maar liefst zes generaties brouwers stonden al aan het hoofd van de brouwerij uit Quenast (Waals-Brabant). Sinds de oprichting in 1876 zagen heel wat bieren het daglicht. Vandaag bestaat het gamma van Brouwerij Lefebvre uit meer dan 11 bieren, gaande van de sterke Hopus tot het Brussels witbier Blanche de Bruxelles. Met de toetreding van Brouwerij Lefebvre krijgen in totaal 4 nieuwe bieren het BFB-label: Barbar Blond, Barbar Winter Bok, Hopus en Saison 1900.

Nieuw bestuur

Binnen de organisatie van BFB vinden - naast de komst van een nieuw lid - ook enkele andere verschuivingen plaats. Zo wordt Charles Leclef van Het Anker de nieuwe voorzitter, met Olivier Dedeycker van Brouwerij Dupont als vice-voorzitter. Penningmeester blijft Dominique Van Den Bogaert van Brouwerij De Koninck. Steven Vanhaverbeke, marketing manager bij Bavik, neemt de leiding van het marketingteam op zich.

Contact:

UrbanCommunication

Pieter Vos

Sint-Annadreef 68b

1020 Brussel

+32 2 478 78 38

pieter@urbancommunication.be

Brouwerij Lefebvre

Philippe Lefebvre

Chemin du Croly, 54

1430 Quenast

+32 67 67 07 66

philippe.lefebvre@brasserielefebvre.be

Belgian Family Brewers

Charles Leclef

+ 32 15 28 71 47

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel