Ingezonden persbericht

My IC Phone start van nieuw tijdperk bureautelefoons

Nieuwe Smart DeskPhone van Alcatel-Lucent combineert multimediacommunicatie met zakelijke betrouwbaarheid en open platform

Rijswijk, 15 april 2010 - Op 23 maart heeft Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) in Orlando de Alcatel-Lucent OmniTouch 8082(TM) My IC Phone aangekondigd: een nieuwe klasse van 'Smart DeskPhones'. Deze bureautelefoon is eind april in Nederland te zien op Genesys G-Force en de TCD 2010(1).

Alcatel-Lucent OmniTouch 8082(TM) My IC Phone combineert de betrouwbaarheid die vereist is voor zakelijk gebruik met snelle en eenvoudige toegang tot multimediacommunicatie en webapplicaties. Het toestel maakt het mogelijk aangepaste mashups(2) en maatapplicaties te ontwikkelen.

De Alcatel-Lucent OmniTouch 8082(TM) My IC Phone luidt een nieuw tijdperk in van bureautelefoons met een ongeëvenaard niveau van softwaretoegang en geavanceerde technologie, die de grenzen verleggen van wat gebruikers kunnen doen vanaf hun bureau. In tegenstelling tot traditionele bureautelefoons biedt het nieuwe toestel een open platform en een groot multi-touch-display met een volledig nieuwe gebruikersinterface. De OmniTouch 8082(TM) My IC Phone wordt aangestuurd door nieuwe software en beschikt over een 7-inch aanraakscherm met LED-achtergrondverlichting en een open gebruikersinterface met contextafhankelijke 'sensory feedback'. Het toestel biedt Bluetooth- en USB-connectiviteit.

De nieuwe gebruikersinterface laat bedrijven toe optimaal gebruik te maken van nieuwe en bestaande applicaties en functionaliteit, zoals instant messaging, beschikbaarheidsstatus, 'contextual applications', die meerdere platformen ondersteunen, geïntegreerde e-mail en MP3-afspeelfunctionaliteit. De nieuwe telefoon ondersteunt ook mashups.

Het toestel voldoet aan EU-normen op het gebied van milieuvriendelijkheid. Zo heeft het een laag energieverbruik, een lange levensduur en een onlinegebruiksaanwijzing.

Het toestel is een krachtpatser die de Application Enablement-strategie van Alcatel-Lucent in de praktijk brengt. Het biedt een open API-ontwikkelplatform en zal worden geïntegreerd met de Unified Communication-services van de nieuwe generatie van Alcatel-Lucent. De open API moet een aanpak mogelijk maken zoals je die ziet in de mobiele markten, waar open API's voor een explosieve groei van het aantal applicaties hebben gezorgd.

Ontwikkelaarsportaal
Belangrijk voor de ondersteuning van het nieuwe toestel en het platform is het Developer Application-portaal van Alcatel-Lucent, dat 'best-in-class'-applicaties op één plaats samenbrengt. Het portaal is ontstaan uit het succesvolle Alcatel-Lucent Applications Partner Program (AAPP), een gemeenschap die al meer dan 10.000 actieve ontwikkelaars en partnerbedrijven telt.

Ontwikkelaars zijn al bezig met het bouwen van maatapplicaties voor branches, zoals de horeca en de financiële sector. In deze markten heeft unieke functionaliteit de grootste impact. Denk bij op maat ontwikkelde applicaties op het gebied van financiële dienstverlening bijvoorbeeld aan applicaties met real-time video- en Twitterfeeds van traders om een rijke communicatie te creëren die de mogelijkheden van een desktopcomputer aanvult.

"Dit nieuwe toestel kan de rol van een bureautelefoon radicaal veranderen. De bureautelefoon is niet langer een beperkt en statisch gegeven. Gebruikers beschikken vanaf nu over een handige en betrouwbare aanvulling op smartphones en desktopcomputer en ontwikkelaars krijgen meer creatieve vrijheid", zegt Zeus Kerravala, analist bij Yankee Group.

Het Developer Application-portal is toegankelijk vanaf het tweede kwartaal van 2010. Het stelt ontwikkelaars in staat onmiddellijk applicaties te maken. Zij kunnen gebruik maken van gereedschappen voor open applicatie-ontwikkeling, waaronder standaarden zoals Java Script, HTML 5.0, Ajax en een open API. Het toestel ondersteunt Bluetooth-, LAN- en pc-connectiviteit. Geïnteresseerden die willen deelnemen kunnen voor meer informatie terecht op http://developer-enterprise.alcatel-lucent.com.

Omdat de Smart DeskPhone ontworpen is voor enterprise-omgevingen, biedt het toestel een structuur voor veilig beheer van de applicaties. Implementaties en updates van applicaties voor de Smart DeskPhone kunnen gecentraliseerd en door een administrator in het bedrijf beheerd worden. De Smart DeskPhone zal ook ondersteuning bieden voor het ondertekenen en certificeren van applicaties. Dit garandeert veiligheid en betrouwbaarheid en laat administrators toe een optimale gebruikerservaring te bieden.

Over de Application Enablement-strategie van Alcatel-Lucent
Application Enablement is een visie, compleet met aanpak, die de vertrouwde mogelijkheden van telecomoperatoren combineert met de snelheid en innovatie van het web om tegemoet te komen aan de behoefte van eindgebruikers en bedrijven aan een rijkere en betrouwbaardere webervaring en meer mogelijkheden. Door middel van een strategische focus op Application Enablement helpt Alcatel-Lucent zijn klanten nieuwe toegevoegde waarde te creëren door hun netwerkmogelijkheden op een beheerde en gecontroleerde manier beschikbaar te stellen teneinde de implementatie van nieuwe businessmodellen te vergemakkelijken en de return-on-investment te verbeteren. Meer informatie is beschikbaar op http://www.alcatel-lucent.com/application_enablement/

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) biedt oplossingen waarmee service providers, ondernemingen en overheden diensten op het vlak van spraak, data- en videocommunicatie kunnen verlenen aan eindgebruikers. Als marktleider in vaste, mobiele en geconvergeerde breedband networking, en in IP-technologie, -toepassingen en -diensten, biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die communicatiediensten mogelijk maken voor mensen thuis, op het werk en onderweg. Met vestigingen in meer dan 130 landen, is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. De onderneming beschikt over de meest ervaren mondiale serviceteams op de markt en over één van de grootste organisaties voor onderzoek, technologie en vernieuwing binnen de telecommunicatiemarkt. Alcatel-Lucent behaalde in 2009 een omzet van 15,2 miljard euro. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. Meer informatie over Alcatel-Lucent is te vinden op www.alcatel-lucent.com.