Ingezonden persbericht

Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival
voortvarend van start

Tien dagen lang een fantastisch filmfeest in alle zalen van Kriterion,
met een uitstapje naar Tuschinski 1 voor The Night of Terror,
met dank aan alle sponsors en de vele vrijwilligers

14 t/m 24 april - Filmtheater Kriterion
www.imaginefilmfestival.nl

Met het uitreiken van Imagine's Career Achievement Award, de jaarlijkse oeuvreprijs van het festival, aan Dick Maas en de vertoning van de bijzondere en ontroerende klei-animatiefilm MARY AND MAX, is het Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival voortvarend van start gegaan. De komende tien dagen zal Kriterion bruisen van filmliefhebbers van de fantastische film in de breedste zin. Met dank vooral ook aan de sponsors en de vele vrijwilligers.

Imagine is dan ook ontzettend blij met het aantrekken van Sp!ts als hoofdsponsor van het festival.
De samenwerkingsovereenkomst maakt het gratis dagblad dit jaar tot officiële hoofdsponsor. BasisMedia B.V., uitgever van Sp!ts, en de organisatie van Imagine besloten tot de samenwerking omdat Sp!ts een groot lezersbereik levert in de doelgroep van het festival en sterk is op het gebied van films en entertainment.

Naast redactionele aandacht tijdens en na afloop van het festival, heeft Sp!ts een acht pagina's tellende special uitgebracht in de Amsterdam-editie van de krant (oplage: 100.000 stuks). Deze special wordt ook tijdens het festival gedistribueerd onder de duizenden bezoekers van Imagine. Daarnaast verschijnt dagelijks een filmtip in de krant voor zowel de festivalbezoekers als de thuisblijvers. Laatstgenoemden kunnen via Film1, een andere belangrijke sponsor van Imagine, tijdens het festival dagelijks genieten van films die eerder op Imagine te zien waren.

In het kader van het hoofdsponsorschap zal Sp!ts tevens zijn naam verbinden aan de Silver Scream Award, sinds 1991 de publieksprijs van Imagine.

Willem Schouten, hoofdredacteur van Sp!ts, over de samenwerking: "Entertainment staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard hoort Sp!ts dan aanwezig te zijn op een aansprekend festival als Imagine, dat perfect aansluit bij de interessegebieden van onze lezers en waar we direct in contact staan met de fanatieke filmfan."

Zakelijk directeur van Imagine, Liselotte van der Burgt: "Sp!ts laat de film- en festivalliefhebbers onder zijn lezers kennismaken met Imagine en met de bijna vijftig bijzondere Nederlandse filmpremières die wij op ons programma hebben staan. Juist in een tijd waarin ook ons festival de financiële crisis stevig voelt, is de publicitaire ondersteuning van Sp!ts voor Imagine een fantastische steun in de rug. We zijn dan ook enorm blij met deze samenwerking."

SP!TS en Imagine hebben een principeakkoord gesloten voor een drie-jarig hoofdsponsorschap.

Over Sp!ts
Sp!ts wordt uitgegeven door BasisMedia B.V. en biedt 24 uur per dag het belangrijkste nieuws op het gebied van actualiteit, sport en entertainment. Sp!ts richt zich primair op reizigers in het openbaar vervoer die 's ochtends van huis naar werk of studie reizen. Sp!ts bereikt met haar krant dagelijks 1,7 miljoen lezers. BasisMedia B.V. is onderdeel van Telegraaf Media Nederland.

Naast Sp!ts dankt Imagine: ook de volgende sponsors:

Gemeente Amsterdam - Dienst Maatschappelijke Ontwikkelingen: voor haar structurele subsidie in het kader van het Kunstenplan

FilmFonds: substantiële bijdrage aan Imagine

Hgis Cultuurmiddelen: bijdrage aan gasten en speciale evenementen

I Amsterdam: een substantiële bijdrage aan het Imagine-drukwerk

Cinema.nl: een uitgebreide special op de site

Citroën: het beschikbaar stellen van auto's voor de Imagine carservice

FedEx: kortingen op de zendingen ten behoeve van het filmtransport

European Fantastic Film Festivals Federation (www.melies.org): overkoepelende organisatie ter promotie van de fantastische film

Film1: publicitaire aandacht op film1.nl en elke festivaldag om 20.30 een Imagine- favoriet op Film1

De Filmkrant: special over Imagine

Videma en Filmservice: substantiële bijdrage aan Imagine

KINK FM: dagelijkse radiocommercials en publicitaire aandacht op kinkfm.nl

Kriterion: Imagine festivallocatie

Films die met een schuin oog naar de realiteit kijken.
Films die zich aan de wildste fantasieën overgeven.
Plus alles wat zich tussen deze twee uitersten beweegt.

Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival
14 t/m 24 april - Kriterion
www.imaginefilmfestival.nl

De kaartverkoop (inclusief The Night of Terror) is in volle gang,
zowel online als aan de kassa in Kriterion

Kaarten voor The Night of Terror zijn zaterdagavond 17 april vanaf 22.00 uur
ook te koop in Tuschinski 1

Zie www.imaginefilmfestival.nl voor het volledige programma