Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

VOETBALDROMEN WORDEN WERKELIJKHEID IN PARKSTAD
BURGEMEESTER OPENT GOLDEN TULIP HOTEL MET SKYBOX

Amersfoort, 15 april 2010 - De jongste telg in de Golden Tulip familie is een feit: Golden Tulip Parkstad Zuid-Limburg in Kerkrade. Dit hotel, gevestigd in het Parkstad-stadion van Roda JC, is een unicum in Nederland. Niet alleen beschikt het over een skybox als onderdeel van het hotel, het is in slechts vier maanden getransformeerd van casco tot operationeel bedrijf. Gisteren verzorgde burgemeester Jos Som met mevrouw Pickée, weduwe van voormalig Roda-voorzitter Theo Pickée, de openingsplechtigheid. Prominenten uit de gemeentepolitiek, voetbal- en hotelwereld waren hierbij aanwezig. 'S-avonds werd door een select gezelschap in de skybox genoten van de wedstrijd
Roda JC - VVV. Een sportieve afsluiting voor de opening van een inspirerende locatie.

Aanwinst
Het was gistermiddag druk bij Golden Tulip Parkstad Zuid-Limburg. Onder toeziend oog van vastgoedeigenaar Hessel Meijer, Golden Tulip Vice President Haike Blaauw, Algemeen Directeur Hotel & Leisuregroep Zuid-Nederland Michael Spetter, General Manager Hendrik Jaake en leden van het college van burgemeester en wethouders opende het hotel haar deuren. Burgemeester van Kerkrade Jos Som en mevrouw Pickée verzorgden samen de openingsplechtigheid, waarna er uitbundig werd getoast op deze aanwinst voor Kerkrade, voetballiefhebbers en de hotelbranche. Een select gezelschap was uitgenodigd de wedstrijd tussen Roda JC en VVV bij te wonen in de skybox. Beide teams komen uit Limburg, waardoor de avond een lokaal tintje kreeg. Vanaf vandaag is de skybox beschikbaar voor exclusieve evenementen.

Op de foto van links naar rechts: Burgemeester Jos Som, mevrouw Pickée, vastgoedeigenaar Hessel Meijer, algemeen directeur Hotel- & Leisuregroep de heer Michael Spetter.

Innovatie
Golden Tulip Parkstad Zuid-Limburg is het eerste hotel in Nederland dat is gebouwd als onderdeel van een voetbalstadion en het eerste hotel ter wereld dat is gebouwd met vervang- en verplaatsbare wanden. Met dit gloednieuwe concept wordt extreem veel tijd en geld bespaard tijdens de bouw. Dankzij deze innovatie in hotelontwikkeling is het in 2008 ontwikkelde casco in slechts vier maanden getransformeerd tot hotel. De 76 designkamers en vijf multifunctionele vergaderzalen die dit viersterren hotel biedt, bevinden zich aan de noordkant van het Roda JC stadion. De geïntegreerde skybox met uitzicht op het hoofdveld is ideaal voor vergaderingen, brainstormsessies of teambuilding activiteiten. Het hotel ligt op een steenworp van België en Duitsland en diverse natuurgebieden.

Welkom
"Vier maanden geleden was hier nog niets en nu staat er een compleet hotel met moderne designkamers, vergadercapaciteit tot 150 personen en ons paradepaardje: de skybox. En daar houdt het niet op. Over een paar maanden worden vier appartementen voor langer verblijf en een wellness centrum opgeleverd. Het is een bijzonder proces geweest, een nieuwe manier van bouwen die snel en succesvol blijkt. Het was een bijzondere dag, die op een passende manier is afgesloten: met een voetbalwedstrijd! Vanzelfsprekend zijn we er ook voor wie niets met voetbal heeft, al is het maar om onze zeer centrale ligging vlakbij de Belgische en Duitse grens. We heten iedereen van harte welkom!" aldus Michael Spetter, Algemeen Directeur van de Hotel & Leisuregroep Zuid-Nederland.

Over Golden Tulip Hospitality Group
De Golden Tulip Hospitality Group is opgericht in 1962 en heeft hiermee bijna vijftig jaar ervaring als hotel franchiseonderneming. De groep omvat meer dan 210 hotels en een totaal van 26.000 kamers in meer dan 40 landen wereldwijd. De merken Tulip Inn (driesterren), Golden Tulip (viersterren) en Royal Tulip (vijfsterren) bieden een internationale standaard aan service en faciliteiten, met een persoonlijke touch. Sinds de samenwerking met de Louvre Hotels Group, die de merken Premiere Classe, Campanile, Kyriad and Kyraid Prestige voert, bestaat de totale portfolio uit meer dan 1.000 hotels met een totaal aan 81.000 kamers in alle hotelcategorieën. Zie voor meer informatie www.goldentulip.com.

Golden Tulip Parkstad Zuid-Limburg is eigendom van de Hotel & Leisuregroep Zuid-Nederland. Met de opening van dit hotel is deze hotelgroep met in totaal vier hotels bij Golden Tulip Hospitality Group aangesloten. Zie voor meer informatie www.goldentulipparkstadzuidlimburg.nl.