De bouwstenen van de economie 02/12/2009 09:10

PR Newswire

GUANGZHOU, China, December 2 /PRNewswire/ --
Nu het turbulente jaar 2009 bijna voorbij is, zijn de verschillende media het erover eens dat de positieve resultaten tijdens de laatste editie van de Canton Fair een duidelijk positief teken zijn van hetgeen ons in de naaste toekomst te wachten staat. Het handelsvolume tijdens de 106e beurs bedroeg USD 30,47 miljard, slechts 3,4% minder dan vorig jaar. Dit is een duidelijk teken dat handelaars over de hele wereld een goede omzet verwachten tijdens de aankomende feestdagen. Het aantal bezoekers steeg. Er waren maar liefst 22.734 meer buitenlandse kopers dan tijdens de 105e beurs, hetgeen een toename is van 13,7%. Met name het aantal bezoekers uit Europa steeg dit jaar sterk, met maar liefst 31,5% tot 37.268. We registreerden 116,76 miljoen hits op onze website -- een stijging van 6,6% -- en er werd voor USD 41,68 miljoen aan goederen verkocht via ons on line systeem. Het succes van de Canton Fair, als grootste exportbeurs in het land met de grootste exportmarkt ter wereld, is een duidelijk teken dat de toekomst met vertrouwen tegemoet kan worden gezien.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20091202/CNW002 )

Niet alleen de exportmarkten vertoonden tekenen van herstel, ook de handelsvolumes gericht op de binnenlandse markten in China stegen. Dit keer woonden maar liefst 7.504 binnenlandse inkoopvertegenwoordigers de beurs bij om tijdens onze "kennismakingsconferenties" contacten te leggen met exporterende bedrijven die de klanten in hun eigen achtertuin nog niet hadden gevonden. Bedrijven uit Hongkong vormden de grootste klantengroep, met maar liefst 28.209 kopers op de beurs.

We hopen veel van de 3.000 bezoekers aan onze VIP Club terug te zien op de 107e beurs en tevens nieuwe bezoekers te mogen verwelkomen. De gezondheids- en veiligheidsdiensten van de beurs waren opnieuw verbeterd, en het volledige proces, van het opbouwen van de stands tot aan registratie, afbreken en het vervullen van behoeften werd nu nog vlotter afgehandeld.

Tijdens de 106e beurs waren de kopers nog wat terughoudend, maar met het oog op het beginnende economische herstel zou de 107e beurs wel eens een van de beste voorjaarsbeurzen tot nu toe kunnen worden. Veel beleggers sloten deze keer overeenkomsten af voor 6 maanden. Dit betekent dat ze in april zeker zullen terugkomen, als de economie zich met de huidige snelheid blijft herstellen. De 107e editie van de Canton Fair kent drie sessies, de eerste op 15-19 april, de tweede op 23-27 april, en de laatste op 1-5 mei. Elke dag doen zich overal nieuwe kansen voor. Bij elke sessie zult u kennis kunnen maken met nieuwe zakelijke partners en nieuwe kansen, om samen te bouwen aan nieuwe economieën.