Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Wielerverhalen voor Artsen zonder Grenzen
Persbericht Team Grenzeloos Limburg en Tour for Life

Steven Rooks en Levien Spits vertellen verhalen voor het goede doel

Op 15 april 2010 nodigt Team Grenzeloos Limburg wielerliefhebbers uit voor een avondje Cauberg. Enthousiaste wielerliefhebbers, (ex-)wielrenners, donateurs en geïnteresseerden kunnen vanaf 19.30 uur in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht luisteren naar boeiende wielerverhalen over onder andere de Cauberg. De presentatie van de avond is in handen van Raymond Kerckhoffs, Limburger en bekend wielerjournalist van De Telegraaf. Deze avond wordt georganiseerd naar aanleiding van de deelname van Team Grenzeloos Limburg, bestaande uit leden van de personeelsvereniging van de provincie Limburg, aan de sponsortocht Tour for Life. Deze tocht eindigt met de slotklim op de Cauberg en de totale opbrengst is bestemd voor Artsen zonder Grenzen. De entree is gratis, maar vrijwillige donaties voor Artsen zonder Grenzen worden zeer op prijs gesteld.

Het programma ziet er als volgt uit:

* Presentatie van het team Grenzeloos Limburg: de passie van liefhebbers;

* Verhalen en mythen van de Cauberg door Levien Spits: de allesweter van de Cauberg met bekende en onbekende verhalen van de wielergeschiedenis van deze berg;

* Gene Janssen: medicus, inspanningsfysioloog en vooral ervaringsdeskundige over professioneel en cyclosportief fietsen: hoe bereik je het grensverleggende niveau;

* Steven Rooks: over klimmen, voorbereiding, materiaal en omgevingsinvloeden;

* Veiling van een gesigneerd Cervélo wielershirt (handtekening van o.a. Carlos Sastre, Thor Hushovd, Andreas Klier, Heinrich Hausler, Kirsten Wild, Regina Bruins).

Sponsortocht Tour for Life
Tour for Life is een sponsorwielertocht om geld in te zamelen voor Artsen zonder Grenzen. De tocht met als vertrekplaats het Noord Italiaanse Oulx, voert vanaf 29 augustus in 8 dagen over 1.200 km via onder andere de Alpe dHuez, Col de la Croix de Fèr, Col de La Madeleine, verder via de Vogezen en de kuitenbijters van de Ardennen om uiteindelijk te finishen op de Limburgse Cauberg. Daar wacht de deelnemers een warm onthaal van vrienden, familie en collegas. Deelname per team vereist een sponsorbedrag van minimaal 17.500,-. Het geven van bekendheid aan dit initiatief is van belang om mensen te bewegen tot een (vrijwillige) donatie voor de Tour for Life.

De Cauberg
De Cauberg is al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw een scherprechter in het wielrennen. In Nederland staat deze helling als een heuse berg te boek waar al menigeen de man met de hamer tegenkwam. Na vier wereldkampioenschappen, vele nationale kampioenschappen, Tour de France-aankomsten en Vueltapassages staat het volgende wereldkampioenschap in 2012 al weer voor de deur. Maar ook vele andere wedstrijden voor professionals en liefhebbers zijn op deze klim voorbijgetrokken. Absoluut noemenswaardig is de jaarlijkse wielerklassieker de Amstel Gold Race, met eveneens de aankomst op de Cauberg.

Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden via cauberg@prvlimburg.nl.

18-3-2010 08:28