Gemeente Achtkarspelen


Informatiebijeenkomst geurbeleid

Op donderdagavond 15 april wordt een informatiebijeenkomst gehouden in verband met de beleidsontwikkeling ten behoeve van de geurverordening voor de veehouderijsector binnen de gemeente Achtkarspelen. De bijeenkomst vindt plaats in zalencentrum De Dikke Draai, Gedempte Vaart 24 in Surhuisterveen.

Tijdens deze avond wordt ingegaan op de achtergrond en de doelstelling van een geurverordening en het voorgenomen beleid. Sprekers zijn de heer J. Bakker namens LTO Noord, de heer W. Wierda namens de gemeente Smallingerland en de heer A. Fransen namens BüghelHajema adviesburo voor de ruimtelijke ordening.

De informatie is gericht op de veehouderijsector waarvoor, op grond van de Wet Geurhinder en Veehouderij, zogenaamde geurnormen gelden. Dit betreft de intensieve veehouderij en niet de melkveehouderij. Door het hanteren van een gemeentelijke geurverordening kan het voor intensieve veehouderijen mogelijk zijn binnen bepaalde gebieden meer geurbelasting te veroorzaken dan de wettelijke standaardnormen voorschrijven.

Belangstellenden zijn uitgenodigd om deze informatieavond bij te wonen. In verband met de organisatie ontvangen wij uw opgave graag vóór woensdag 7 april. U kunt dit telefonisch doen, tel. (0511) 54 82 22 of per e-mail, gemeente@achtkarspelen.nl