Vereniging FME-CWM


---

Evenement

Themamiddag: de relatie tussen Power Quality en EMC

Datum: 15 april 2010
Tijd: 13.00 uur
Locatie: Eindhoven

De Nederlandse EMC-ESD Vereniging organiseert op donderdag 15 april 2010 een themamiddag over de relatie tussen Power Quality en EMC. Deze themamiddag vindt plaats in het Power Quality Laboratorium van de Technische Universiteit Eindhoven en begint om 13.00 uur.

Power Quality (PQ) is een maat voor de kwaliteit van de elektrische spanning en stroom (vermogen) die via het lichtnet wordt aangeboden. Elektrische apparatuur die gevoed wordt vanuit het lichtnet, dient geschikt te zijn voor deze kwaliteit. Omgekeerd mag aangesloten apparatuur zelf `niet bovenmatig' bijdragen aan de vervuiling van het lichtnet. De PQ-eisen zijn deels vastgelegd in de normen voor Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC). Bij het tot stand komen van deze normen moet een balans worden gevonden tussen enerzijds het maximaal niveau van de storing (of netvervuiling) en anderzijds de mate waarin apparatuur daarvoor gevoelig is. Netbeheerders en de fabrikanten van de aan te sluiten apparatuur spelen de belangrijkste rol in het ontwikkelen van deze normen.

Doelgroep

Deze middag is van belang voor ontwerpers en ontwikkelaars van elektrische en elektronische apparatuur die vanuit het lichtnet gevoed wordt en voor hen die verantwoordelijk zijn voor normontwikkeling en testen. Daarnaast is deze informatie uiteraard van belang voor personen die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het lichtnet.

Programma en aanmelden

Tijdens deze themamiddag geven sprekers van alle belangenpartijen (overheid, industrie, netbeheerders, testlaboratoria en kennisinstellingen) inzicht in de oorzaken, technologische ontwikkelingen, normontwikkeling en testmethoden. Tevens zullen enkele leveranciers van meetapparatuur hun producten te demonstreren. Zie voor het volledige programma en aanmelden: www.emc-esd.nl.

Meer informatie

Neemt u contact op met Chris van den Dries, secretaris van de Nederlandse EMC-ESD Vereniging, T (079) 353 13 59, E cdr@fme.nl

____________________ ____________________ ____________________