Belgische Federale Overheid


* Koninklijke Serres van Laken open van 15 april tot 9 mei 2010

Koninklijke Serres van Laken open van 15 april tot 9 mei 2010

Datum: 12 april 2010

Ieder jaar in de lente openen de Koninklijke Serres van Laken hun deuren voor het publiek. Dit jaar kunt u de Serres bezoeken van 15 april tot 9 mei.

De Koninklijke Serres behoren tot de belangrijkste 19de-eeuwse monumenten van België. Ze zijn volledig uit metaal en glas opgetrokken, wat voor die tijd een merkwaardige vernieuwing betekende. De serres bevatten een belangrijke verzameling planten en bloemen, waaronder een aantal exotische variëteiten. Vooral de verzameling camelia's is noemenswaardig.

Behalve de Serres zult u ook het atelier van Koningin Elisabeth kunnen bezoeken. Er werd een parcours uitgestippeld dat u ook buiten de Serres brengt en waarbij u zicht krijgt op een deel van het park van het Kasteel.

Raadpleeg de openingsuren van de Koninklijke Serres op de site van de Belgische monarchie.

Vanaf zondag 25 april tot en met zondag 9 mei (behalve op maandag), zullen de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken in bloemen en de Koninklijke Crypte ook toegankelijk zijn voor het publiek, en dit van 11.00 u tot 17.00 u.

Enkele praktische gegevens:

* U kunt het Domein rechtstreeks binnengaan langs het erehek aan de Koninklijke Parklaan. U hoeft dus niet aan te schuiven op het voetpad buiten het Domein.

* De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro per persoon (gratis onder 18 jaar). Het totale bedrag hiervan zal besteed worden aan het Hulpfonds van de Koningin,aan restauratiewerk en aan de aanschaf van kunstwerken voor de Koninklijke Verzameling.
* Elke maandag is sluitingsdag. Uitzonderlijk zijn de Serres dit jaar ook gesloten op zaterdag 24 april.

* Op dinsdag 20 april is het bezoek uitsluitend voorbehouden voor personen met een handicap.

* Er is een parking rechtover het Kasteel van Laken, aan de Vorstenhuislaan.

* Er zijn geen rondleidingen voorzien.

* U kunt op voorhand geen tickets reserveren.