Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.35 uur

Utrecht, 15-04-2010

Verkeerscontrole in Veemarkthallen
UTRECHT Politie, Douane en ANWB hielden op woensdag 14 april gezamenlijk een grote verkeerscontrole in de Veemarkthallen van 08.00 uur tot 13.00 uur.

Voor een grote verkeerscontrole richtte de politie die ochtend in de Veemarkthallen twaalf controlestraatjes in. Politiestudenten namen deel aan de controle in het kader van hun examen. Motoragenten zorgden voor de aanvoer van te controleren voertuigen.

Het resultaat van de controle was:

* 1 auto met valse kentekenplaten in beslag genomen
* 1 omgekatte auto in beslag genomen

* 13 bekeuringen voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs
* 6 bekeuringen voor onjuiste of ondeugdelijke verlichting
* 4 bekeuringen voor verkeerde belading

* 3 bekeuringen voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs
* 2 bekeuringen voor een defecte niet-gasdichte uitlaat
* 2 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel
* 2 bekeuringen voor ontbreken van de losbreekrem van een aanhanger
* 2 bekeuringen voor ontbreken van de hulpkoppeling van een aanhanger

* 2 bekeuringen voor gladde banden

* 2 bekeuringen voor een niet onjuiste kentekenplaat
* 1 bekeuring voor de APK

* 1 bekeuring in verband met een kapotte voorruit
* 1 bekeuring voor defecte wiellagers

In totaal maakte de politie dus 43 keer proces-verbaal op. Dat was in belang van de verkeersveiligheid. Diverse mankementen werden ter plaatse verholpen door de ANWB. De Douane gaf twee eigenaren van voertuigen een waarschuwing voor de BPM. De politiestudenten slaagden voor het examenonderdeel.

Op heterdaad aangehouden voor vernieling raam
UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 april op de Korte Minrebroederstraat een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een raam. Een getuige waarschuwde die nacht rond 00.35 uur de politie, omdat de verdachte een raam had vernield. Surveillerende agenten zagen een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed en hielden de verdachte aan.

De verdachte was onder invloed van alcohol. Hij beledigde een agent en werd handtastelijk. De verdachte werd geboeid en moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op wegens vernieling en belediging.

Autodieven aangehouden
UTRECHT / VEENENDAAL De politie heeft woensdagmiddag 14 april op de A12 drie verdachten aangehouden op verdenking van autodiefstal.

Een agente die haar dienst er al op had zitten, reed die middag om 15.35 uur ter hoogte van Utrecht over de A12 naar huis. Ze werd ingehaald door een personenauto met een ingeslagen raampje. De agente vertrouwde het niet en belde het politiebureau. Aan de hand van het kenteken, bleek dat de auto met het ingeslagen raampje was gestolen in Hilversum. De politiemeldkamer stuurde agenten om de gestolen auto te onderscheppen. De agenten reden de auto klem ter hoogte van Veenendaal. De bestuurder van de gestolen auto en de inzittenden van een andere auto die met het gestolen voertuig meereed werden aangehouden. Het gaat om drie jongemannen uit Utrecht in de leeftijd van 17, 18 en 20 jaar. De moesten mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie nam beide autos in beslag en maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.

Diefstal geld uit parkeerautomaat
UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag 14 april op de Samuel van Houtenstraat op heterdaad een verdachte aangehouden op verdenking van diefstal van geld uit een parkeerautomaat.

Een parkeercontroleur schakelde die middag omstreeks 14.50 uur de politie in, omdat twee personen geld uit een parkeerautomaat hadden gehaald. De beide verdachten besloten de komst van de politie niet af te wachten en gingen ervandoor. Eén van hen kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Utrecht. Hij moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De verdachte bespuwde de parkeercontroleur.
De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op wegens diefstal en belediging.

Agressieve dievegge
UTRECHT Op verdenking van winkeldiefstal gevolgd door geweldpleging heeft de politie woensdagmiddag 14 april op de Lijnmarkt een 20-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden.

Toen de vrouw die middag rond 16.25 uur zonder af te rekenen met diverse goederen een kledingzaak aan de Lijnmarkt uitliep, ging het alarm af. Een getuige hield de verdachte aan. De verdachte sloeg de getuige. De getuige zag echter toch kans de dievegge de winkel in te werken. De verdachte werd overgedragen aan de inmiddels ter plaatse gekomen politie. De verdachte moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Snorfietser gewond bij aanrijding met fietser
UTRECHT Een 19-jarige jongeman uit Utrecht op een snorfiets is woensdagavond 14 april op de Joseph Haydnlaan lelijk gewond geraakt bij een aanrijding met een fietser.

De snorfietser en de fietser reden die avond rond 18.00 uur over het fietspad aan de Joseph Haydnlaan. De snorfietser reed aan de verkeerde kant van de weg, tegen het verkeer in. Toen de beide bestuurders elkaar voorbijreden raakten ze elkaar. De fietser stopte. De snorfietser reed in eerste instantie door. Tot hij naar zijn voet keek. Die bleek opeens haaks op zijn been te staan. De politie werd gewaarschuwd en een ambulance. De ambulance bracht de onfortuinlijke snorfietser naar het ziekenhuis. De politie maakt rapport op van de aanrijding.