Politie Hollands Midden

Gouda - Drie mannen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en wederspannigheid

Gouda, 15-04-2010 o De politie heeft op woensdag 14 april omstreeks 13.30 uur twee mannen van 18 jaar en een man van 20 jaar uit Gouda aangehouden.

De politie zag één van de 18-jarige mannen met een scooter bij een auto staan op het Stationsplein. Bij het zien van de politie gingen de auto en scooter er vandoor. De politie vond de situatie verdacht omdat de man op de scooter vaker door de politie is aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Toen de man vlak daarna weer gezien werd op het Stationsplein hield de politie hem staande en vroeg hem zijn zakken leeg te halen. Hij bleek een aantal zakjes bij zich te hebben met vermoedelijk verdovende middelen. De man werd hierop aangehouden, waarbij hij zich verzette zich tegen zijn aanhouding.

De andere 18-jarige man kwam naar de aanhouding kijken en kreeg van de 18-jarige man, die zich had weten los te rukken, de zakjes toegeworpen, waar hij vervolgens mee wegrende en het daarna in het water van de singel bij het Kleiwegplein gooide. Een agent had ondertussen een bromfiets gevorderd om de man te volgen. Hij zag dat de man de zakjes in het water gooide, wist deze eruit te halen en heeft de man toen aangehouden.

De 18-jarige man die als eerst aangehouden werd, had zich losgemaakt van zijn aanhouding en rende met één handboei om zijn pols door de stad. De 20-jarige man gaf hem een lift op een bromfiets om te kunnen ontsnappen. Beiden werden toen aangehouden op de Graaf Florisweg. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat er inderdaad verdovende middelen in de zakjes zaten. De politie zet haar onderzoek in deze zaak voort.