Gemeente Gilze en Rijen

Nieuwe coalitie presenteert programma 2010-2014

De fracties van CDA, Kern'75 en PvdA hebben een coalitieprogramma 2010-2014 opgesteld. Aan de hand van de indeling van de programmabegroting zijn in dat programma de beleidsvoornemens voor deze bestuursperiode vastgelegd.

Een belangrijk uitgangspunt voor alle beleidsvoornemens is de te verwachten korting op de uitkering gemeentefonds zoals aangekondigd door het Rijk. Dat vraagt om een solide financieel beleid, waarbij gekeken wordt naar reële bezuinigingen en mogelijkheden voor het verhogen van inkomsten om dit op te vangen.

Door de beperkte financiële ruimte bestaat het coalitieprogramma voornamelijk uit de door de vorige gemeenteraad goedgekeurde plannen. Als bezuinigingen daarom vragen, wordt een fasering van de geplande investeringen ingebracht. Nieuw beleid in het coalitie-programma is beperkt.

In de programmabegroting onderscheidt de gemeente Gilze en Rijen de volgende programma's: Burgers, Veiligheid, Werk, Wonen en Leven, Mobiliteit, Zorg, Jeugd, Vrije Tijd en Financiën. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 19 april 2010 neemt de gemeenteraad formeel kennis van het coalitieprogramma.

Klik hier voor het coalitieprogramma 2010-2014

Klik hier voor het raadsvoorstel

Datum bericht: 15 april 2010