Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten De Raad 7 april

publicatiedatum: woensdag 14 april 2010

De gemeenteraad stond woensdagavond 7 april in het teken van De Discussie. Er waren twee parallelle bijeenkomsten.

Ordevoorstel
De fractie van Hart voor Hilversum deed een ordevoorstel om het agendapunt Vaststellen Ontwikkelingsprogramma Stedelijke Vernieuwing 2010-2014 te behandelen als hierover met het nieuwe college kan worden gediscussieerd. De subsidieaanvraag zou dan pro forma alvast naar de provincie kunnen. Na de mededeling van wethouder Jan Landsaat dat een pro forma-aanvraag niet mogelijk is, besloten de overige fracties het agendapunt toch te behandelen. PvdA, D66 en CDA adviseerden de raad positief, de overige fracties maakten een voorbehoud.

Philipsterrein
De deelnemers aan de Discussie adviseerden de raad positief over Onderwijshuisvesting op het Philipsterrein. Een nieuw bestemmingsplan moet hier onder meer tijdelijk ruimte bieden aan de Lorentzschool. Wethouder Karin Walters deelde mee dat zij desalniettemin nu al op zoek is naar een definitieve oplossing voor de Lorentzschool.

Halt
Alle fracties waren enthousiast over de inzet van hulpdiensten en het bureau Halt tijdens de afgelopen jaarwisseling. Dat bleek tijdens de behandeling van de Evaluatie jaarwisseling 2009-2010. Volgend jaar wordt de jaarwisseling op dezelfde manier aangepakt. Dan zal er wel meer aandacht komen voor de communicatie naar scholen.

Lieven de Key
Bij het Vaststellen bestemmingsplan Noord was het belangrijkste punt van discussie het niet opnemen van Lieven de Key in dit bestemmingsplan. De fracties van D66, VVD, PvdA en CDA adviseerden de raad positief. De overige fracties maakten een voorbehoud.

Dit is een zeer beknopte samenvatting van de bijeenkomsten van De Raad op 7 april 2010. Meer informatie staat op www.hilversumbis.nl