Achmea opent 'gebouw 5' in Leeuwarden

15/04/2010 10:30

Achmea

'Gebouw 5', het tussendeel waarin het bedrijfsrestaurant en een aantal kantoorverdiepingen zijn gevestigd, was toe aan een grondige renovatie. Vanmiddag wordt het tijdens een bescheiden ceremonie geopend door Bart Voortman, directeur Group Facility Services van Achmea

Bonnema Architecten ontwierp voor Achmea een kantoor dat qua uitstraling beter aansluit bij de overige panden. Daartoe is de noordgevel voorzien van glas, en de zuidgevel deels van glas en deels van natuursteen. Op de derde bouwlaag is een glaskap geplaatst waardoor een atrium ontstond. De bestaande binnenmuren werden vervangen door balustrades. Hierdoor ontstonden open kantoorverdiepingen met meer daglicht. Het vroegere dakterras werd een kantoorverdieping en binnen op de begane grond werd een open kantoortuin gerealiseerd, met flexibele werkplekken. Verbinding, ruimtelijkheid en daglichttoetreding zijn daardoor duidelijk verbeterd. Bij de renovatie is ook gelet op de mogelijkheid om het gebouw multifunctioneel te gebruiken.

'Gebouw 5' dateert uit 1985 en werd nadien in bouwkundige of technische zin niet meer aangepast. Duidelijk werd dat een renovatie van 'Gebouw 5' noodzakelijk was.

De werkzaamheden aan gevels, inclusief ramen en kozijnen, op de kantoorverdiepingen en aan de technische installatie startten medio 2008. De medewerkers in de gebouwen naast 'Gebouw 5', ondervonden weinig geluidsoverlast omdat de boorwerkzaamheden zoveel mogelijk buiten kantoortijden werden uitgevoerd.

'Gebouw 5' heeft nu een vloeroppervlak van 8.581 m2, dat is ongeveer 1.000 m2 meer dan voorheen. Er zijn ruim 400 werkplekken gerealiseerd. Het gehele Achmea-complex biedt onderdak aan zo'n 1.700 medewerkers die werken voor de Achmea-merken FBTO, Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, Interpolis en Agis.





http://newsclipper.nl/news/Achmea-opent-gebouw-5-in-Leeuwarden/Achmea/id/533