Politie Groningen

Donderdag 15 april 2010

Provincie Groningen, 15-04-2010

Autokraker aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 23-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor inbraak. Agenten reageerden op een inbraakmelding in een auto aan de Goteburgweg in Groningen. Uit onderzoek kon blijken dat de 23-jarige in een geparkeerde auto had ingebroken en een mobiele telefoon had gestolen. De eigenaar had de dader al onder verdachte omstandigheden bij zijn auto zien scharrelen. Bij onderzoek bleek dat de Delfzijlster in het bezit te zijn van de gestolen mobiele telefoon. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten. De politie onderzoekt de inbraak.

Winkeldief aangehouden

VEENDAM Een 28-jarige man uit Winschoten is woensdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De man stal diverse gereedschappen uit een Bouwmarkt aan de Lloydsweg. Hij werd met behulp van detectiepoortjes door de medewerkers van de winkel betrapt. Hij moest mee naar het politiebureau. Daar bekende hij de diefstal. Na verhoor kon de man weer gaan. De gereedschappen werden in beslaggenomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Duo aangehouden voor winkeldiefstal

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 39-jarige man en vrouw uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo stal flesjes parfum bij een warenhuis in de Herestraat in Groningen. Zij werden met behulp van camerabeelden door de medewerkers van de winkel betrapt. De verdachten moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor konden beide Stadjers weer gaan. De gestolen parfums zijn in beslag genomen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Autobanden lekgestoken

HOOGEZAND - Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag in omgeving van de Ruimtevaartlaan in Hoogezand zeker tien autos vernield. In de meeste gevallen werden banden van autos lek gestoken. Vernielingen leveren bij gedupeerden veel ergernis op. Bovendien is er voor gedupeerden een financiële schadepost. Om een juist beeld te krijgen, is het belangrijk dat gedupeerden altijd aangifte doen bij de politie. Aan de hand van aangiftes kan de politie bepalen waar zich eventuele problemen voordoen. En daarop bijvoorbeeld extra inzet plegen. Aangifte doen van vernieling (zonder verdachte) kan via www.politie.nl/aangifte.

Koperdieven aangehouden

VLAGTWEDDE De politie heeft woensdagmiddag twee mannen (22 en 44 jaar) uit Drachten aangehouden voor koperdiefstal. Agenten reageerden op een diefstalmelding van koper bij een woning aan de Veenweg in Sellingen. De bewoner had beide daders betrapt bij het stelen van koperen bliksemafleiders van het dak van zijn boerderij. De verdachten waren daarna weggereden in een bestelbusje. De politie kon beide dieven in de omgeving aanhouden. Het gestolen koper werd door agenten in het busje aangetroffen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt de diefstal.

Aanhouding na ontdekking softdrugs

LEEK Een 58-jarige man uit Leek is maandagmorgen door de politie aangehouden. De politie stelde in een woning aan de Grietenij in Leek een onderzoek in. Dienders namen ruim een halve kilo softdrugs in beslag. Ook werd nog een luchtdrukpistool gevonden. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Alle goederen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw vindt haar gestolen fiets

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. Een vrouw zag haar gestolen fiets staan bij een supermarkt aan de Claremaheerd. Toen een man op de fiets stapte volgde zij deze naar zijn woning aan de Wibenaheerd. Gealarmeerde agenten constateerden na een ingesteld onderzoek dat het de gestolen fiets van de vrouw betrof. De Stadjer moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon de verdachte lopend het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag in de omgeving van de Bandoengstraat een

25-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. Surveillerende agenten werden op de Oosterhamriklaan aangesproken door een fietseigenaar. De man vertelde dat zojuist zijn witte fiets voorzien van twee zitjes was gestolen. De agenten hadden even daarvoor een man op zon soortgelijke fiets zien rijden. Zij gingen dan ook gelijk in de omgeving op zoek naar de bewuste fietser. Die ging er, toen hij de politie zag, er hardlopend vandoor. Hij kon naar een korte achtervolging in de boeien worden geslagen. De fiets werd door de politie teruggegeven aan de eigenaar. Zij maakt tegen de fietsendief proces-verbaal op.

Dronken en gezochte fietser aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagavond op de Sint Vitusholt een 46-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten zagen de man slingerend over de weg fietsen. Op het politiebureau bleek dat hij 2,8 promille alcohol in zijn bloed had. De dronken fietser had tevens nog tien dagen celstraf tegoed. Hij zit in een cel om zijn straf uit te zitten.

Man aangehouden voor mishandeling

DELFZIJL De politie heeft woensdagmiddag op het Schuitenzand een 34-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor mishandeling. De agenten reageerden op een bericht dat er op het Schuitenzand een vechtpartij tussen meerdere personen plaats zou vinden. Ter plekke bleek dat er een woordenwisseling was ontstaan tussen de 34-jarige en twee vrouwen. De ruzie zou al eerder hebben gespeeld, maar het is nog niet duidelijk waarover dit ging. De vrouwen vertelden in ieder geval dat zij door de verdachte waren mishandeld. Zij waren naar eigen zeggen beiden door de man geslagen. De laatstgenoemde is hierop door de agenten aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde opwoensdag 14 aprilop diverse plaatsenop snelheid.


-Oosternieland, Provincialeweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 277, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Zuidhorn, Provincialeweg N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1182, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2234, aantal overtredingen: 145, hoogst gemeten snelheid: 145 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Veendam, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 4019, aantal overtredingen: 11 , hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Stadskanaal, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 650, aantal overtredingen: 8 , hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.