Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 15-04-2010

Politie controleert op diverse locaties in Breda-Centrum

BREDA: Agenten van het team Breda-Centrum hebben woensdag op diverse locaties in hun werkgebieden controles gehouden. Daarbij werden twee mensen aangehouden en 128 bekeuringen uitgeschreven.

Op de Sophiastraat, Haagdijk en Belcrumweg werden verkeerscontroles gehouden waarbij specifiek gelet werd het gebruik van de autogordel en snelheid. In park Valkenberg werden een 17-jarige jongen uit Breda en een 21-jarige Bredanaar gearresteerd wegens het roken van een joint. Ook werden er bekeuringen uitegschreven wegens alcoholgebruik in het park. Aan de controles werkten twintig agenten mee. Ook de
Belastingdienst was actief; de dienst inde voor 1000 euro aan boetes en nam een auto ter waarde van 20.000 euro in beslag.

Bredanaar (23) aangehouden wegens mishandeling en bedreiging

BREDA: Een 23-jarige man uit Breda is woensdagmiddag kort voor 15.00 uur aangehouden op de Kraanstraat. Hij wordt ervan verdacht eerder op de middag een 21-jarige medebewoner van een opvanghuis in Breda te hebben mishandeld en bedreigd. Ook zou de verdachte vernielingen hebben aangericht. Hij is voor verder onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Ladderzatte Bredase automobilist raakt rijbewijs kwijt

BREDA: Op de Vredenburchsingel heeft de politie woensdagavond rond 18.30 uur een 46-jarige automobilist uit Breda gearresteerd wegens dronken rijden. Getuigen hadden gezien dat de man slingerend reed en enkele malen tegen stoepranden botste. Een omstander kreeg de
bestuurder tot stilstand. Bij een controle blies hij maar liefst 1375 ug/l, dat is meer dan zes maal de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. het rijbewijs van de Bredanaar werd ingevorderd, dat gebeurt bij waarden hoger dan 570 ug/l.

Politie treedt op tegen overlast van brommers en scooters in
Westertuin

BREDA: De politie treedt streng op tegen overlast die bromfietsers en scooterrijders veroorzaken in en om de Westertuin. Sinds enkele weken komen er veel klachten binnen bij de wijkagent. Buurtbewoners beklagen zich bij haar, omdat er veel overlast is op het fietspad aan het Tijmblauwtje en Koevinkje. Het fietspad wordt gebruikt als sluiproute tussen de Westerparklaan en Tuinzigtlaan. Er wordt hard gereden, voor sommige bestuurders lijkt het wel een circuit, terwijl er nu volop door kinderen wordt gefietst en gespeeld.

De wijkagent kaartte de klachten aan bij het pas opgestarte
scooterteam dat met twee motoren overlast van brommers en scooters aanpakt. De afgelopen dagen is er herhaaldelijk gecontroleerd in en om de Westertuin en dat zal de komende periode ook blijven gebeuren. Zes bestuurders zijn al bekeurd. Het scooterteam controleert ook de technische staat van brommers en scooters; de agenten kunnen
kentekenbewijzen invorderen als de voertuigen te hard rijden of in slechte staat zijn.

Bredase houtdief gepakt dankzij oplettende getuige

BREDA: Een 51-jarige man uit Breda is donderdagmorgen rond 01.30 uur gearresteerd wegens diefstal. Een oplettende getuige zag een onbekende man een aanhangwagen in een pad aan de Oude Liesboslaan duwen. Hij vertrouwde het niet en belde de politie. Agenten konden de man even later aanhouden toen hij met zijn even verderop geparkeerde auto naar de aanhangwagen reed. De aanhanger bleek gevuld met hout uit het bos. De Bredanaar bekende op het bureau de diefstal en betuigde spijt.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 15-04-2010 10:52 | © Regio Midden en West Brabant |