RTL Group

Hype 'Benidorm Basterds' komend najaar bij RTL 4

RTL 4 heeft op de MIP tv-beurs in Cannes de rechten verworven om een Nederlandse versie te maken van het humoristische 'Benidorm Bastards'. Fragmenten van dit spraakmakende Belgische programma hebben al de Nederlandse televisie gehaald en zijn een enorme hit op internet. Het format is de afgelopen dagen ook aan vele andere landen verkocht. 'Benidorm Bastards' is komend najaar te zien bij RTL 4.

'Benidorm Bastards is een edgy verborgen camera programma waarin bejaarden de straat op gaan met maar één missie: jongeren te grazen nemen. Het gaat daarbij om de reacties van verbijsterde jeugdige omstanders die getuige zijn van absurde en hilarische maar voor hen realistisch ogende sketches.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4: "'Benidorm Bastards' is verrassend en origineel, je wil het niet missen en iedereen spreekt er over. Humor is een belangrijk ingrediënt van onze programmering, zeker in het weekend, dus wij zijn er zeer blij mee dat we de vele geïnteresseerden voor waren."

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel. 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.