Gemeente Oldambt


Jongste watergemeente van Nederland zoekt burgemeester

Gemeente Oldambt zoekt een burgemeester die met elan en daadkracht wil meebesturen
aan de doelen van de jongste watergemeente van Nederland.

Vandaag gaat de werving van start door het bekend maken van de vacature. De gemeenteraad heeft de profielschets vastgesteld. Oldambt heeft behoefte aan een aanjager met elan en daadkracht. De procedure is erop gericht dat de nieuwe burgemeester op 15 september a.s. aan de slag kan gaan.

Waarnemend burgemeester Zijlstra
De gemeente Oldambt is gestart op 1 januari 2010 uit een fusie van Reiderland, Scheemda en Winschoten. De functie van burgemeester wordt tijdelijk waargenomen door de heer mr. M. Zijlstra.

Profielschets
De gemeenteraad van Oldambt heeft de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. In de profielschets staan de eisen die aan de te benoemen burgemeester worden gesteld. Gemeente Oldambt vraagt een burgemeester met elan en daadkracht. Hij of zij moet aanjager kunnen zijn in het waarmaken van de ambities van Oldambt. Uiteraard zijn ervaring, bewaamheden en geschiktheid voor de functie het belangrijkste. Of het een man of een vrouw wordt, is van minder belang evenals de politieke kleur.

Planning
De procedure gaat van start door het bekend maken van de vacature in de Staatscourant. Voor 6 mei moeten sollicitaties gestuurd worden aan Hare Majesteit de Koningin door tussenkomst van de Commissaris van de Koningin Groningen. Binnen vier maanden dient de gemeenteraad een besluit te nemen over de aanbeveling van de nieuwe burgemeester. De vertrouwenscommissie voert de gesprekken. Daarna neemt de gemeenteraad in de vergadering van 7 juli 2010 een besluit. Als alles volgens planning verloopt, kan de nieuwe burgemeester half september starten in gemeente Oldambt.

Zie ook onderstaande bijlage : Profielschets burgemeester Oldambt
* Profielschets nieuwe burgemeester.pdf (687,48 KB)