Deelgemeente Charlois Rotterdam

Feijenoord en Charlois slaan handen ineen op Dordtselaan

Donderdag 15 april ondertekenden Dagmar Oudshoorn en Dick Lockhorst, voorzitters van beide deelgemeenten, het Bestuurlijk Convenant Dordtselaan. Hiermee komt een eind aan de verschillen in beleid en aanpak tussen de beide kantren van deze laan.

Dordtselaan (foto:Cor Vos) De Dordtselaan vormt de grens van de deelgemeenten Feijenoord en Charlois, die beiden verantwoordelijk zijn voor hun kant van de straat. Dit had als gevolg dat er soms aan de ene zijde een ander beleid werd gevoerd dan aan de andere kant. Met het op donderdag 15 april ondertekende convenant Dordtselaan komt een einde aan deze ongewenste situatie.

Beide deelgemeenten werken, samen met de stedelijke diensten, al meerdere jaren met succes samen aan het verbeteren van de Dordtselaan. Toch bleven er nog een aantal verschillen op het gebied van beleid en de uitvoering hiervan. Hierdoor kon het gebeuren dat beide zijden van de straat een verschillende aanpak kenden.

Het Bestuurlijk Convenant Dordtselaan zorgt er voor dat regelgeving, beleid, aanpak en uitvoering worden gelijkgetrokken. Het convenant vormt de basis van een gezamenlijk uitvoeringsprogramma. Hierin staat onder meer beschreven hoe werkzaamheden van diensten worden geregeld, en hoe wordt omgegaan met toezicht en handhaving.

Daarnaast komt er een Coördinatiepunt Dordtselaan dat dienst doet als meldpunt voor bewoners, ondernemers en diensten. Hierdoor worden knelpunten en problemen snel gesignaleerd en kan er direct actie worden ondernomen wanneer dat nodig is. Het gezamenlijk uitvoeringsprogramma is geldig tot 31 december 2012.