Gemeente Eemnes

Datum: 06 apr 2010

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 april 2010

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 13
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp - Incidentele dekking i.v.m. bezettingsproblematiek burgerzaken:
Op 16 maart 2010 heeft het college ingestemd met extra inhuur burgerzaken om de bezettingsproblematiek op te lossen. Het incidentele budget zou als begrotingswijziging in de voorjaars-rapportage 2010 worden meegenomen. In het Dagelijks Bestuur d.d. 26 maart is afgesproken om, gelet op het positieve resultaat 2009 van de BEL Combinatie, dit bedrag ten laste van het transitiebudget 2010 van de BEL Combinatie te brengen.
Besluit Het college besluit het collegebesluit van 16 maart 2010 ten aanzien van het onderwerp "Bezettingsproblematiek burgerzaken" punt 3 te veranderen in:
3) genoemd bedrag te dekken uit het transitiebudget 2010 van de BEL Combinatie.

Onderwerp - Management/planningssoftware Pepperflow: Invoeren van het management/planningssoftware Pepperflow, vooruitlopend op de vaststelling van het ICT beleidsplan BEL 2010-2012.
Besluit Het college besluit in te stemmen met het besluit van het Dagelijks Bestuur van de BEL Combinatie om:

1. Vooruitlopend op de vaststelling van het ICT-beleidsplan 2010
-2012 het systeem Pepperflow in te voeren;
2. De bijgehorende kosten voor 2010 ad EUR 67.007,- te betrekken bij de kredietaanvraag realisatieplan BEL 2010 van EUR 1.010.000,-

Onderwerp - Informatieve memo aan raad inzake ontwikkelingen Brandweer/Veiligheidsregio:
Dit memo informeert de raad over ontwikkelingen rondom plaatsing van medewerkers brandweer, BTW problematiek kazerne, Kadernota 2011 van de Veiligheidsregio Utrecht en de huidige stand van zaken financiën Brandweer.
Besluit Het college besluit bijgaand memo ter kennisname naar de raad te sturen.
Nader wordt bezien hoe te regelen is dat medegebruik voor andere doelen mogelijk blijft.

Portefeuille: Wethouder Van IJken

Onderwerp - WVG Eemhof
Het college heeft besloten om het voorkeursrecht op de Eemhof te verlengen. In dit voorstel wordt hieraan een vervolg gegeven. Besluit Het college besluit:

1. Aan de gemeenteraad voor te stellen het gebied bij de Eemhof aan te wijzen als WVG gebied.

2. Conform het gestelde in afdeling 3.4 van de Awb, met ingang van 9 april 2010 gedurende 6 weken, het kadastrale overzicht, de lijst van aan te wijzen percelen en de concept raadsstukken in het gemeentehuis ter inzage te leggen;

3. Deze tervisielegging, op 8 april 2010, te publiceren in de Laarder Courant waarbij wordt gewezen op de mogelijkheid om gedurende voornoemde termijn van tervisielegging mondeling en/of schriftelijk van zienswijzen te doen blijken;
4. De betrokken eigenaren, zakelijk gerechtigden en/of derde belanghebbenden in kennis te stellen van het in gang zetten van de openbare voorbereidingsprocedure, de tervisielegging en de mogelijkheid om zienswijzen naar voren te brengen;
5. De portefeuillehouder (wethouder E. van IJken, dan wel zijn plaatsvervanger) en de heer mr. H.J.M. de Jong, van de BEL Combinatie, dan wel zijn plaatsvervanger aan te wijzen als bevoegd bestuurder respectievelijk ambtenaar ten overstaan waarvan in het kader van de voorbereiding van de beslissing tot verlenging van de aanwijzing ingevolge de Wet voorkeursrecht gemeenten mondeling zienswijzen kunnen worden ingediend overeenkomstig het bepaalde in artikel 3:15, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht.
6. Via een memo aan de gemeenteraad te melden dat de voorkeursrechten op de gronden, plaatselijk bekend als Postkantoor, Winkelcentrum Torenzicht en de lokatie Molenweg en omgeving niet verlengd zullen worden, waardoor het voorkeursrecht zal vervallen m.i.v. 21 september 2010.

Onderwerp - Molenweg en Eemhof:
Aan 3 bureaus zijn offertes gevraagd voor het opstellen van stedenbouwkundige randvoorwaarden en een beeldkwaliteitsplan voor het gebied van de Molenweg en voor het opstellen van een structuurvisie voor de Eemhof en omgeving.
Besluit Het college besluit de opdracht voor de Molenweg e.o. te verlenen aan OD205 en voor de Eemhof aan RBOI.
Uitgangspunt bij de verdere uitwerking dient de woonvisie te zijn. Voor de Eemhof opteert het college voor het uitgangspunt van ´gewone´ woningen i.t.t. specifieke zorgwoningen; wel zal met Vivium nog afgestemd worden of er draagvlak is voor woningen met enige zorg. Voor de winkelfunctie kan de variant meegenomen worden dat deze beperkt stedebouwkundig kan. De HinkStapSprong zal niet als school meegenomen worden; wel zal kinderopvang als maatschappelijke voorziening meegenomen worden.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Subsidieaanvraag De Hilt Kindervakantiedagen De Hilt vraagt EUR 3.000 om twee kindervakantiedagen te organiseren in 2010.
Besluit Het college besluit:

1. het benodigde bedrag van EUR 3.000 te verlenen.
2. Dit bedrag niet als extra incidentele subsidie te verlenen, maar ten laste te leggen van het budget 66.300.013-642400 bij de nog op te stellen invulling van EUR 7.412,- voor sociaal cultureel werk voor kinderen.

Onderwerp - Afspraken Waterschap Vallei en Eem in kader vergunningverlening en handhaving:
Door de inwerkingtreding van de Waterwet per 22 december 2009 vallen alle indirecte lozingen onder het bevoegd gezag Wet milieubeheer. Het Waterschap Vallei en Eem heeft voorgesteld om voor een periode van 2 jaar `om niet' hun expertise beschikbaar te stellen ten behoeve van de vergunningverlening en handhaving van het waterdeel van de milieuvergunning danwel omgevingsvergunning.
Besluit Het college besluit in te stemmen met:

* het voorstel van het Waterschap Vallei en Eem
* de bevestigingsbrief aan het Waterschap te ondertekenen.

Onderwerp - Aanleg domotica systeem voor nieuwe locatie WoZoCo, Ploeglaan c.q. Raadhuislaan:
Sherpa heeft een offerte ingediend voor aanleg van een domotica systeem voor 8 woningen, bestemd voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).
Over genoemd bedrag moet voor 1 augustus 2010 een inhoudelijke verantwoording worden ingediend bij de provincie Utrecht op grond van de subsidieregeling "wonen welzijn en zorg 2006". Besluit Het college besluit in te stemmen met de offerte en besluit een bedrag van maximaal EUR 50.000,- aan Sherpa beschikbaar te stellen.
Bedrag aan Sherpa betaalbaar stellen uit 6620.0011-634.346. De te ontvangen subsidie van de provincie kan geboekt worden op 6.620.0011-842.310.