Beroepsvereniging professional organizers formuleert kwaliteitseisen

15/04/2010 12:00

NBPO

De belangstelling voor de diensten van professional organizers neemt steeds verder toe. Dat kunnen ze bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) goed merken. Bijvoorbeeld aan de druk bezochte voorlichtingsdagen, het groeiende aantal leden en de talloze informatieverzoeken van consumenten.

Een professional organizer begeleidt en adviseert bij het creëren van orde en overzicht in tijd en ruimte. Omdat iedereen zich als professional organizer kan vestigen, is het voor consumenten moeilijk te bepalen welke organizers goede kwaliteit leveren en betrouwbaar zijn. Daar wil de NBPO graag inzicht in geven. Sinds begin dit jaar is de ledenstructuur daarom aangepast aan de ontwikkelingen in het vak. Zo is er nu het aspirant-lidmaatschap als voorloper van het volwaardige lidmaatschap. De NBPO zet hiermee een belangrijke stap om de kwaliteit van het vak te waarborgen.

Heleen Blazer (voorzitter NBPO): "Voorheen was er alleen een kwaliteitscontrole bij de start van het lidmaatschap, maar hadden we daarna geen middelen meer om onze leden te toetsen op kwaliteit. Het instellen van een aspirant-lidmaatschap geeft startende professional organizers de kans om zich breder te oriënteren op het vak zonder direct aan alle eisen te moeten voldoen.' Wie daarna volwaardig lid wil worden van de NBPO, moet wel voldoen aan allerlei kwaliteitscriteria. Zo moeten organizers voldoende ervaring hebben, goed verzekerd zijn en zich regelmatig laten bijscholen. De NBPO heeft een code van ethiek waar alle leden zich aan houden. Tevens bestaat er klachtencommissie waar consumenten terecht kunnen. 'Zo kunnen wij een zekere garantie bieden op kwaliteit,' vertelt Blazer.

Een andere doelstelling van de NBPO is het publiek beter bekend maken met het beroep van professional organizer. Zo is bijvoorbeeld de NBPO ook dit jaar weer prominent vertegenwoordigd tijdens de Libelle zomerweek (van 17 t/m 23 mei in Almere). De workshops over effectief werken en leven in balans kunnen altijd rekenen op veel belangstelling van de bezoekers.





http://www.nbpo.nl