Politie Haaglanden

Persberichten 15 april

Haaglanden, 15-04-2010

Beroving pizzakoerier opgelost
Den Haag - Met de aanhouding van drie mannen en een vrouw (van 18, 19, 19 en 21 jaar) verwacht de politie een gewelddadige beroving van een pizzakoerier te hebben opgelost. De pizzakoerier werd zondagavond 7 maart om 22.00 uur - tijdens het afleveren van een bestelling in de Pieter Bothstraat - door drie mannen opgewacht en klemgezet, waarna hij onder bedreiging van een vuurwapen zijn portemonnee en mobiele telefoon moest afstaan. Tevens werden de pizzas die de bezorger bij zich had uit de warmhoudkoffer weggenomen.
De drie verdachten werden in de loop van de afgelopen weken aangehouden. Zij zitten op dit moment in hechtenis. Het bij de beroving gebruikte vuurwapen bleek een imitatiepistool te zijn dat nauwelijks van een echt pistool is te onderscheiden. Het werd in de woning van één van de verdachten aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw is aangehouden als verdachte van heling.

Integrale verkeerscontrole
Den Haag - Politieagenten hielden dinsdag 13 april tussen 15.00 uur en 22.00 uur een grote verkeerscontrole in de Lekstraat. In samenwerking met onder meer de Gemeentelijke Belastingdienst en Rijksbelastingdienst werden personenautos en andere voertuigen gecontroleerd.

Door de politieagenten werden 31 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen. De Gemeentelijke Belastingdienst inde 5200 euro en nam één voertuig in beslag. De Rijksbelastingdienst inde 7740 euro en nam eveneens één voertuig in beslag.

De politie hield daarnaast verdachten aan voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. Het ging hierbij om de inzittenden van een auto, waarin enkele ploertendoders en messen voorhanden waren. Ook vonden de agenten harddrugs, een grote zak hennep en enkele kilos hasj (in blokken) in de auto. De verdachten hadden bovendien 5000 euro aan contant geld bij zich. Dit alles namen de agenten in beslag. De bestuurder moest daarnaast nog 125 dagen gevangenisstraf uitzitten. De bijrijder probeerde er tevergeefs lopend vandoor te gaan. Het bleek een 44-jarige man uit Engeland te zijn, die daar uit een gevangenis was ontsnapt
(http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/south_east/5315112.stm). De man wordt overgedragen aan de autoriteiten in Engeland.

Bijzondere vondst na aanrijding
Den Haag De politie deed woensdag 14 april een bijzondere vondst na een aanrijding in de Schilderswijk. Een 17-jarige Hagenaar werd omstreeks acht uur s avonds van zijn scooter gereden door een automobilist die vanaf de Hobbemastraat linksaf de Van Dijkstraat in wilde rijden. Terwijl agenten zich over het lichtgewonde slachtoffer ontfermden, namen vrienden van de 17-jarige stiekem de scooter mee. Nadat de 17-jarige voor behandeling naar het ziekenhuis was gebracht, gingen agenten op zoek naar de scooter. Zij volgden een spoor van onderdelen en de geur van benzinelucht en kwamen zo terecht in de Paulus Potterstraat. In de tuin achter een woning in deze straat troffen agenten niet alleen de scooter aan, maar tevens twee tassen. Eén daarvan is vermoedelijk gestolen, de ander bevatte een aanzienlijke hoeveelheid (vermoedelijke) verdovende middelen. De politie onderzoekt zowel de aanrijding als de aangetroffen spullen.

Schrik om balletjespistool
Den Haag Een automobilist kreeg woensdag 14 april de schrik van zijn leven toen hij op de Laan van Meerdervoort voor het stoplicht stond te wachten. De man wierp een blik uit het raam en zag op het balkon van een woning iemand staan met een gasmasker op en een vuurwapen in zijn hand. De man waarschuwde de politie, die de woning omsingelde. Toen vier personen even later het huis verlieten, werden zij aangehouden. Uiteindelijk bleek het wapen hoewel verboden geen echt vuurwapen te zijn, maar een balletjespistool. Tegen de vier is proces-verbaal opgemaakt.

Drie jongeren aangehouden na vechtpartij
Den Haag Een langlopende ruzie tussen een groep jongeren ontaardde woensdagmiddag 14 april in een vechtpartij. Rond 14.50 uur raakten de jongeren (in de leeftijd van 14 en 15 jaar) slaags ter hoogte van een supermarkt aan de Hoefkade. Al ruziënd verplaatste de groep zich naar De Heemstraat, waar de ruit van een winkel sneuvelde. Bij de vechtpartij werd een 15-jarige Hagenaar gestoken; hij raakte ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie hield drie jongens (14 en 15 jaar uit Den Haag) aan. De recherche onderzoekt de zaak.

Agressieve man vernielt abri
Den Haag De politie hield woensdag 14 april rond 08.15 uur een 38-jarige man aan die aan de Melis Stokelaan een abri had vernield. De man had met een ijzeren stang het bushokje kapot geslagen. Een auti die in de buurt stond, liep schade op door het rondvliegende glas. Op weg naar het politiebureau ging de verdachte door het lint. Hij bedreigde en beledigde de politieagenten. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Ik betaal straks
Den Haag Een 22-jarige man uit Den Haag werd woensdag 14 april om 15.15 uur betrapt toen hij een supermarkt aan het Parijsplein wilde verlaten zonder te betalen. De man had een blikje bier en een blikje energiedrank in zijn jaszak gestopt. De politie hield de man aan en nam hem mee naar het politiebureau voor verhoor. Daar verklaarde de man dat hij weliswaar voorbij de kassa was gelopen, maar dat hij bij de klantenservice had willen betalen. De man bleek al vaker met de politie in aanraking te zijn geweest. Hij wordt vrijdag voorgeleid.

Wildplakkers betrapt
Den Haag Politieagenten betrapten in de nacht van woensdag op donderdag 15 april rond 01.00 uur twee Haagse wildplakkers van 16 en 20 jaar. De 16-jarige beplakte een elektriciteitshuisje aan het Erasmusplein. Hij rende terug naar de auto waar de 20-jarige verdachte op hem zat te wachten. Bij controle van de auto ontdekte de politie meerdere posters en plakmateriaal. Beide verdachten kregen een bekeuring en de posters zijn vernietigd.

Aangehouden voor vernieling
Den Haag Agenten hielden woensdag 14 april rond 8.50 uur een 42-jarige Hagenaar aan voor vernieling van een vrachtwagen. De man vernielde om nog onbekende redenen de spiegels van een vrachtauto die in de Keizerstraat geparkeerd stond. De 44-jarige eigenaar van de vrachtauto zag het gebeuren en belde de politie. Agenten namen de Hagenaar mee naar het politiebureau voor verhoor.

Verdachte van vernieling abri aangehouden
Den Haag De politie hield woensdag 14 april om 23.00 uur een 15-jarige Voorburger aan op verdenking van vernieling. Eerder die avond zag een getuige dat een groepje jongens een abri op het Kleine Loo, ter hoogte van de Loudonstraat, vernielde. Agenten zagen even later jongens lopen op het Gerstkamp die voldeden aan het signalement. Bij het zien van de politie namen zij de benen. Agenten kregen één van hen, een 15-jarige jongen, te pakken en namen hem als verdachte mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen na berovingen
Leidschendam De politie hield op dinsdag 13 april (omstreeks 14.15 uur) op aanwijzing van enkele slachtoffers twee 17-jarige Leidschendammers, een jongen en een meisje, aan op verdenking van beroving. Vanaf begin maart intimideerde het duo - in de omgeving van de Digros aan het Burgemeester Sweensplein meer dan 30 scholieren zodanig, dat zij onder meer kleine geldbedragen, sigaretten en aanstekers afgaven. Het ging hierbij meestal om scholieren die tijdens de pauze etenswaren in de supermarkt gingen kopen. In enkele gevallen zou hierbij door de verdachten ook een mes getoond zijn. De verdachten worden op donderdag 15 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Afsluiting energie leidt tot problemen
Rijswijk Een medewerker van een energiebedrijf sloot woensdag 14 april om 09.45 uur de energietoevoer van een woning aan de Geestbrugweg af. De bewoner had een betalingsachterstand en daarom werd zijn stroom afgesloten. De 37-jarige bewoner reageerde agressief en gaf de man een duw. Politieagenten hielden de man korte tijd later in zijn woning aan op verdenking van mishandeling.

Auto te water
Midden-Delfland/Maasland Woensdag 14 april om 15.20 uur raakte een 40-jarige bestuurder uit Maasdijk met zijn auto te water. Uit verklaringen bleek dat de man vermoedelijk moest uitwijken voor een onbekende scooter en daardoor het water in reed.

Bestuurder verlaat plaats van ongeval
Westland/Naaldwijk Een nog onbekende scooterrijder veroorzaakte woensdag 14 april om 18.45 uur een ongeval op de Van der Hoevenstraat. De jongen botste vlak voor de rotonde tegen een 28-jarige automobilist uit Naaldwijk. Na het ongeval rende de jongen hard weg. Uit onderzoek bleek dat de scooter eerder die dag vanaf de Rossini was gestolen. Het gaat om een jongen van circa 17 jaar. Hij droeg een integraalhelm en droeg een lichtblauw vest. De jongen heeft een tenger postuur en heeft een licht getinte huidskleur.
Bent u getuige geweest van dit ongeval of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de bestuurder? Neem dan contact op met de politie in het Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Hulpvaardige mensen bestaan nog
Delft Een 48-jarige inwoonster uit Delft bedacht zich woensdag 14 april geen seconde. Zij zag om 17.45 uur dat een 77-jarige vrouw met haar scootmobiel in het water langs de Westlandseweg reed en sprong direct in het water. Zij wist de vrouw uit het water te halen en voorkwam zo wellicht erger.

Agressieve verdachten
Delft Politieagenten die woensdag 14 april om 14.00 uur twee mannen op de Ravelstraat aanspraken, hadden daarna de handen vol aan beide Delftenaren. Het duo stond in een telefooncel en gedroeg zich volgens omstanders vreemd. Agenten zagen de mannen staan. Zij droegen beiden een capuchon en hielden hun gezicht afzijdig. Toen zij daarover werden aangesproken, reageerden zij agressief en moesten de agenten geweld gebruiken om de mannen (16 en 19 jaar) van zich af te houden. Beiden moesten mee naar het bureau en kregen een proces-verbaal.

Eén op de tien autos aantrekkelijk voor inbrekers Nootdorp - Woensdag 13 april tussen 16.00 uur en 22.00 uur controleerden politieagenten ruim 2.100 voertuigen in Nootdorp. De laatste maanden ziet politie Haaglanden een toename van het aantal inbraken in voertuigen. Vaak worden hierbij waardevolle voorwerpen/apparatuur, zoals navigatiesystemen weggenomen. Tijdens de actie gingen politieagenten in uniform te voet de wijk in en spraken zij eigenaren van autos aan die waardevolle voorwerpen in hun auto hadden liggen. Dit waren er ruim 200. Zo troffen de agenten personenautos aan die gewoon open stonden en waar waardevolle goederen zoals navigatieapparatuur of onderdelen daarvan, laptops en mobiele telefoons zo voor het grijpen lagen. Alle eigenaren kregen een brief overhandigd met daarin preventieadvies.

Dure borrel
Zoetermeer Een 41-jarige Duitser moest woensdag 14 april direct zijn portemonnee trekken om een bekeuring te betalen. De man reed met zijn auto over de A12 en had teveel gedronken. Hij blies 405 ugl. Hij kreeg aan het bureau direct de rekening gepresenteerd en moest 350 euro betalen.