Politie Amsterdam-Amstelland

Zwartrijder mishandelt handhavers

Twee handhavers van het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer van Stadstoezicht Amsterdam zijn woensdagmiddag 14 april rond half twee mishandeld door een reiziger op krukken. Een 25-jarige man is aangehouden.

De twee surveillerende handhavers zagen op het metrostation Reigersbos een man op krukken die zonder uit te checken door een controlepoortje liep. Toen zij hem daarop aanspraken begon de man met zijn krukken op het tweetal in te slaan. Er ontstond een worsteling, waarbij de verdachte één van de medewerkers van Stadstoezicht vastpakte in een wurggreep en hem in zijn hand beet. Direct werd de politie gealarmeerd die kort daarop de agressieve man kon aanhouden.

Een van de handhavers heeft aan de mishandeling diverse kneuzingen en verwondingen aan hoofd, oogkas, handen en polsen overgehouden. Om die reden is hij voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Team Opsporing van de Dienst Controle Infrastructuur Verkeer (DCIV) heeft de zaak verder in behandeling. De verdachte is ingesloten.


____________________