Gemeente Zoetermeer

Leerlingen basisschool De Regenboog 'mozaïeken'

Leerlingen van de basisschool De Regenboog uit Meerzicht helpen mee aan het re-integratieproject Werken aan werk. Zij maken 14 sociale sofa's die in verschillende wijken in Zoetermeer worden geplaatst. Deze vrolijke gekleurde banken vormen een ontmoetingsplek voor de wijkbewoners.
In de kwekerij op de Industrieweg 6A wordt er hard gewerkt zodat de banken op 19 juni geplaatst kunnen worden in de speciale social sofa-route. Deze route loopt van De Leyens, naar Noordhove, Oosterheem, via Seghwaert naar Palenstein, Rokkeveen, Meerzicht, Buytenwegh en eindigt in het Stadshart.

Steeds meer deelnemers aan het re-integratieproject melden zich aan via Werken aan werk om te komen mozaïeken. Ook zijn er elke dag enthousiaste bewoners die mee komen helpen de banken met steentjes te beplakken.

Hulp uit alle hoeken
Via jongerenwerkers van stichting MOOI hebben jongeren van De Spott, 't Outspan en van de tienersoos van het Morapad zich aangemeld om te komen helpen. Maar ook jongeren die een maatschappelijke stage moeten lopen hebben zich spontaan aangemeld.

Meehelpen?
Heeft u ook interesse om samen met uw buurtgenoten te komen mozaïeken? Meldt u dan aan. Meer informatie over het project vindt u op de wijkwebsites. U kunt ook een e-mail sturen naar k.zumvorde@zoetermeer.nl of bel 079-346 9005.