Gemeente Boarnsterhim


Gemeente Boarnsterhim in zee met bv SPORT

Per 1 april 2010 neemt bv SPORT de exploitatie en het beheer en onderhoud van sportpark âMeingaâ in de gemeente Boarnsterhim over. De gemeente Boarnsterhim legt momenteel de laatste hand aan het nieuwe complex âMeingaâ in Grou. Sinds 2008 is de verplaatsing van de sportvelden uit het centrum naar Sportpark âMeingaâ ingezet, waardoor een concentratie van alle sportaccommodaties in het dorp plaatsvindt. De gemeente Boarnsterhim was op zoek naar een partij die de exploitatie van Sportpark âMeingaâ op zich kon nemen. In het kader van de samenwerking met de gemeente Leeuwarden is in overleg bv SPORT benaderd. Resultaat van deze besprekingen is het besluit van de gemeente Boarnsterhim om de exploitatie van het sportpark onder te brengen bij bv SPORT, die al ruime ervaring heeft op het gebied van beheer en exploitatie van sportaccommodaties in en om Leeuwarden.

Doordat bv SPORT de beheer en exploitatie op zich neemt, wordt zij verantwoordelijk voor het sporttechnisch onderhoud van het sportpark. Ook de verhuur van de accommodaties wordt door hen overgenomen. bv SPORT biedt daarmee alle sportverenigingen in Grou gelegenheid tot sportbeoefening. Bij de totstandkoming van deze overeenkomst was steeds overleg met de Stichting Sportcentrum Grou en de verschillende sportverenigingen die eveneens tevreden over het resultaat zijn.

Sportpark âMeingaâ te Grou bestaat uit verschillende accommodaties, waar sporters terechtkunnen voor een groot scala aan sporten. Zo heeft het park de beschikking over korfbal- en kaatsvelden, een tennispark, voetbalvelden (per 1 juni 2010) en een atletiekbaan. Volop keus dus voor de sporters in Boarnsterhim!