Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 15-04-2010

Ontsnapte Jeugd TBS'er aangehouden in Tilburg

TILBURG: Agenten hebben vannacht tijdens een routinecontrole bij het Station CS aan de Spoorlaan een naar later bleek 16-jarige jongen aangehouden die eerder deze week weggelopen was uit een instelling waar hij in verband met jeugd TBS verblijft.

Twee agenten wilden vannacht omstreeks 03.40 uur twee jongens
controleren die op het Station rond hingen. Tijdens de controle sloeg een van de knapen op de vlucht. Er werd een achtervolging ingesteld waarbij hij werd achterhaald. Hij wilde zijn naam niet opgeven en had ook geen ID-bewijs bij zich, op grond daarvan werd hij aangehouden. Tijdens het verdere onderzoek, via een NS-kaart, achterhaalden de agenten dat het om een 16-jarige jongen bleek te gaan die twee dagen geleden tijdens het sporten was weggelopen, uit een instelling, waar hij verblijft vanwege een hem opgelegde jeugd TBS.

Politie zoekt getuigen straatroof in Tilburg

TILBURG: Een 23-jarige Tilburgse is woensdagavond op de
Broekhovenseweg omstreeks 23.30 uur het slachtoffer geworden van een straatroof. Het politieteam Leijdal is op zoek naar getuigen van deze brutale beroving. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Het slachtoffer verklaarde dat ze over het fietspad fietste in de richting van het centrum. Ter hoogte van de bushalte bij de Scapino winkel stond een jongen die haar van de fiets schopte. Het slachtoffer kwam ten val, maar kon terwijl de straatrover tevergeefs haar
schoudertas probeerde los te rukken weer op haar fiets springen. De straatrover rende haar achterna, trok aan haar bagagedrager en trapte weer tegen haar fiets aan waardoor ze weer ten val kwam. De knul schopte tegen haar kaak, waarna ze haar tas losliet. Hij vluchtte door de Radiostraat in de richting van de Groenstraat. Het zou gaan om een licht getinte man, circa 1.80 meter lang, met kort zwart haar. Hij had een zwarte baseball pet op. De politie heeft een aangifte van het slachtoffer opgenomen. In de zat een legitimatiebewijs en een heel gering geldbedrag.

Goirlese beroving in Opsporing Verzocht

GOIRLE: Een 19-jarige inwoonster van Goirle werd in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 maart 2010 slachtoffer van een straatrover. Ze werd daarbij zeer ernstig mishandeld door de nog onbekende dader. Dit is voor de politie reden om aandacht voor de zaak te vragen in Opsporing Verzocht op 20 april a.s..

Het slachtoffer fietste die nacht rond 03.30 uur over de Tilburgseweg naar huis, toen zij merkte dat er iemand achter haar reed. Op de Hellenweg werd zij van haar fiets geduwd, waarna de dader haar geld opeiste. De jonge vrouw had echter geen geld bij zich en werd
vervolgens ernstig mishandeld door haar belager. Het slachtoffer moest daarbij vechten voor haar leven. De dader stopte zijn geweld vanwege toevallige voorbijgangers en is uiteindelijk weggefietst in de richting van de Acacialaan. De passanten ontfermden zich over de 19-jarige Goirlese en waarschuwden de politie.

De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze zaak op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 20 april door de AVRO uitgezonden op Nederland 1 om 21.50 uur en woensdag herhaald op Nederland 2 om 10.05 uur. Na de uitzendingen is de informatie terug te vinden op de website:
www.opsporingverzocht.avro.nl. De gehele uitzending is ook terug te zien op www.uitzendinggemist.nl

Auto-inbreker biedt dubbele schadevergoeding aan

TILBURG: Een auto-inbreker heeft woensdagavond omstreeks 18.00 uur op de Dijksterhuisstraat nadat hij door twee getuigen betrapt was, de eigenaar van de auto waarin hij had ingebroken aangeboden de schade dubbel te vergoeden als de politie niet gebeld zou worden. De
benadeelde ging niet in het verzoek van de 42-jarige veelpleger en liet de politie ter plaatse komen. De verdachte is conform afspraken met het Openbaar Ministerie over de aanpak van veelplegers in
verzekering gesteld.

Twee getuigen zagen aan het begin van de avond een man staan bij een rode Peugeot met een ingeslagen raam van het linkervoorportier en een autoradio vasthad. Zij hielden de inbreker tegen. Op dat moment kwam ook de eigenaar van de auto naar buiten. Hierna deed de dief het verzoek om van aangifte af te zien. De politie kwam desondanks ter plaatse. In de kleding werd een mes, een lamp en een tangetje
aangetroffen. De autoradio die de inbreker op de grond had gegooid, kwam inderdaad uit de auto waarin was ingebroken. Deze is terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Politieman in vrije tijd houdt winkeldief tegen

TILBURG: Een politieman in vrije tijd heeft gistermiddag rond 17.30 uur op de Telegraafstraat een 39-jarige winkeldief aangehouden. De verdachte, die een strafblad heeft, is in verzekering gesteld. Hij had een trainingspak gestolen in een sportzaak aan het Pieter
Vreedeplein. In de plastic zak die hij bij zich had, zaten nog twee kledingstukken die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn.

De verdachte, een 39-jarige zwerver, werd achtervolgd door het winkelpersoneel omdat het alarm overging van de poortjes bij de uitgang toen hij de winkel verliet. Een politieman in vrije tijd die de achtervolging gade sloeg heeft de verdachte tegengehouden en overgedragen aan dienstdoende collega's van hem

Dronken Oisterwijkse aangehouden voor rijden onder invloed

OISTERWIJK: Een 68-jarige Oisterwijkse is vannacht omstreeks 03.30 uur op de Torenbeemd betrapt op het rijden onder invloed. Ze blies 700 ugl en moest vanwege dit hoge percentage haar rijbewijs inleveren. De agenten controleerden de automobiliste omdat ze richting aan gaf naar rechts, terwijl er helemaal geen afslag was. De vrouw rook naar alcohol en was onvast ter been. De ademanalyse aan het bureau gaf 700 ugl aan, terwijl 220 ugl het max. percentage is.

Rustige voetbalwedstrijd Willem II-Ajax

TILBURG: De politie heeft gisteravond tijdens het toezicht bij de wedstrijd Willem II-Ajax slechts één aanhouding hoeven te verrichten. Een 43-jarige man uit Berkel-Enschot werd na afloop van de wedstrijd aangehouden nadat hij een agent beledigd had. Hij ging in discussie met de diender omdat hij niet verder mocht lopen in de richting die hij wilde uitgaan, vanwege het leeglopen van het uitvak. Hij krijgt een proces-verbaal.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-04-2010 12:59 | © Regio Midden en West Brabant |