Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Vrijwilligers Zonnetrap ontvangen Vrijwilligersspeld

tijdens viering 30 jarig bestaan Zonnetrap

Dagelijks Bestuurder Bram van Hemmen reikte maandag 12 april de Vrijwilligersspeld IJsselmonde uit aan mevrouw Hazenberg, de heer en mevrouw Dooyes en de heer en mevrouw De Bot, tijdens de viering van het 30 jarig bestaan van de Zonnetrap.

Binnen deze organisatie zijn bovengenoemde mensen al sinds de realisatie van de Zonnetrap actief als vrijwilliger. Mevrouw Jo Hazenberg woont vanaf het begin in de Zonnetrap en heeft zich sindsdien wekelijks ingezet als gastdame in de recreatiezaal. Ook neemt zij de bingo-loten-verkoop op zich en staat zij op de rommelmarkt van de Zonnetrap.

Mevrouw An en de heer Ger Dooyes zetten zich al 30 jaar lang vele uren in voor de bewoners van Zonnetrap, zelfs toen zij nog niet woonde in dit gebouw. Helpen bij de activiteiten, bingo, eetavonden, zangkoor, en zijn gastheer en dame en staan achter de bar, schenken koffie en thee. Mevrouw gaat ook nog eens alle boodschappen voor de activiteiten.

Mevrouw Lia en de heer Otto de Bot hebben, buiten hun werk als huismeesters echtpaar en nu als gepensioneerden, eveneens veel vrijwilligerswerk verzet. Zij organiseren al die jaren al alle leuke activiteiten die plaatsvinden in de Zonnetrap, samen met de bewonerscommissie.

Vrijwilligersspeld IJsselmonde
De vrijwilligersspeld bestaat sinds 1998 en is bedoeld om mensen die jarenlang als vrijwilliger actief zijn bij een organisatie/instelling of vereniging in IJsselmonde op een officiële manier te bedanken. De vrijwilligersspeld moet door het bestuur van de organisatie waar de vrijwilliger actief is schriftelijk worden aangevraagd bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde. De vrijwilliger moet minimaal 15 jaar actief zijn bij die organisatie/instelling of vereniging.