Politie Gelderland-Midden

Tweetal aangehouden na winkeldiefstal met geweld
Publicatiedatum: 15-4-2010 13:21:56

DUIVEN- De politie heeft woensdagmiddag 14 april een 25-jarige vrouw uit Velp een 24-jarige Arnhemse aangehouden in een winkel aan de Nieuwgraaf. De vrouwen werden betrapt door het winkelpersoneel toen ze onder meer een aantal verfbenodigdheden hadden weggenomen vanuit de winkel.

Een medewerker van de winkel was rond half vier getuige van de diefstal en sprak het duo bij de uitgang aan. Hierbij zou de Arnhemse de medewerker hebben geslagen en gebeten waardoor de medewerker een wond aan zijn arm op liep. Toen de medewerker de vrouwen onder controle had en naar het kantoor wilde lopen sprong de Arnhemse uit het raam om te kunnen vluchten. Personeel van de winkel konden de vrouw buiten in haar kraag grijpen. De gewaarschuwde agenten namen het tweetal over van het winkelpersoneel. Op het politiebureau werden de vrouwen in verzekering gesteld voor nader onderzoek waar bleek dat de Arnhemse in het bezit was van een flesje pepperspray. Deze is door de politie in beslag genomen. De medewerker heeft aangifte gedaan van de diefstal met geweld.
(040926)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duivense aangehouden na diefstal bier

Publicatiedatum: 15-4-2010 13:17:15

DUIVEN- De politie heeft woensdagmiddag 14 april een 51-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Ze wordt ervan verdacht kort daarvoor een zestal blikjes bier te hebben weggenomen vanuit een winkel aan het Eilandplein.

Een medewerker van de winkel was rond half drie getuige van de diefstal van de blikjes bier. De vrouw zou een bekende zijn van het winkelpersoneel. In januari zou de Duivense een krat bier hebben weggenomen vanuit de zaak. De medewerker van de winkel deed aangifte van de diefstal waarna de vrouw in haar woning werd aangehouden. Ze heeft een winkeverbod van de winkel gekregen.
(040912)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---