Politie Gelderland-Midden

Rechercheteam dode Noord en Zuidstraat ontbonden
Publicatiedatum: 15-4-2010 13:38:53

ARNHEM - Het 25-koppige rechercheteam, dat onder de naam `Kompas' onderzoek deed naar de gewelddadige dood van een bewoner van de Noord en Zuidstraat in Arnhem wordt ontbonden. Het onderzoek is zover afgerond en het dossier zal worden toegezonden aan het Openbaar Ministerie.

Eind december van het afgelopen jaar werd de toen 60-jarige Arnhemmer Thijs Klaassen door familie dood aangetroffen in zijn woning aan de Noord en Zuidstraat in de wijk Spoorhoek nadat hij niet was verschenen bij een afspraak. Bij het daaropvolgende politieonderzoek werd op 2 februari dit jaar een 38-jarige man uit Zwolle aangehouden. Deze man zit nog steeds vast.

Verdovende middelen
Gedurende het onderzoek werd ook in een uitzending van `Opsporing Verzocht' aandacht gevraagd voor de zaak, waarin vooral getracht werd een beeld te vormen van het leven van het slachtoffer. Zo kwamen er aanwijzingen dat het slachtoffer zich bezighield met handel in verdovende middelen. Mede dankzij informatie uit tips en sporenonderzoek lukte het een verdachte in beeld te krijgen.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---