UMC St Radboud


Benefietconcert voor onderzoek energiestofwisselingsziekten 15-04-2010

Cabaretier Jochem Myjer gaf op dinsdag 13 april een benefietvoorstelling voor de Stichting Energy4All. Deze stichting zet zich onder meer in voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen. Patiënten met deze ziekte hebben onvoldoende energie en overlijden vaak op jonge leeftijd. Een behandeling is er niet. Daarvoor is nog veel wetenschappelijk onderzoek en geld nodig.

De voorstelling `De rust zelve' bracht ruim 10.000 euro op. Het hele bedrag is bestemd voor versnelling van het wetenschappelijk onderzoek dat uitgevoerd wordt door prof.dr. Jan Smeitink van de afdeling Mitochondriële Ziekten.

Ambassadeur

Myjer is sinds 2008 PR-ambassadeur van Energy4All, samen met Jochem van Gelder. Myjer: `Ik vind dat iemand met zoveel energie als ik zich juist moet inzetten voor mensen die te weinig energie hebben. Daarnaast ben ik zelf helemaal gek van kinderen'. Met de benefietvoorstelling van zijn show `De rust zelve' wilde hij niet alleen geld ophalen, maar ook meer bekendheid geven aan energiestofwisselingsziekten en Energy4All.