Eerste schildersbedrijf in Nederland met OHSAS 18001 certificering

15/04/2010 14:00

Heko B.V.

15 april 2010

P e r s b e r i c h t

HEKO loopt weer voorop en behaalt nieuwe mijlpaal MVO

Eerste schildersbedrijf in Nederland met OHSAS 18001 certificering

Verenigde Schildersbedrijven Heko B.V. is als eerste schildersbedrijf in Nederland door KIWA gecertificeerd voor OHSAS 18001. Het is één van de vele mijlpalen van dit vooruitstrevende en innovatieve Haagse bedrijf. Bovendien werkt HEKO met het volledig digitale webbased Square systeem als het gaat om OHSAS 18001; ook een nieuwe en unieke combinatie. HEKO loopt graag voorop. Niet om voorop te lopen, maar omdat wij onszelf graag continu verbeteren. Daarom hebben wij bewust nooit voor VCA gekozen, maar voor ons systeem VCH. En nu voor OHSAS 18001 een dynamisch arbozorgsysteem. Daar profiteren onze opdrachtgevers van! Stilstaan is namelijk achteruitgang.

De basis van vooruitgang is wat HEKO betreft het streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. In de branche wordt het woord duurzaamheid ook vaak gebruikt in dit kader. HEKO voelt zich daarom (mede) verantwoordelijk voor het welzijn van haar medewerkers. Zowel de eigen als tijdelijke werknemers, personeel van onderaannemers, bezoekers en andere personen in de werkomgeving. Om de zorg voor deze mensen (in relatie tot een schone, veilige en gezonde leefomgeving) te optimaliseren hebben ze hun Arbomanagementsysteem dus ingericht volgens OHSAS 18001. Uiteraard zijn de Arbowetgeving en de regels in de schildersbranche daarbij eveneens een belangrijke leidraad. Op basis hiervan worden de werkmethodes van HEKO getoetst en maken ze keuzes voor nieuwe technieken en materialen.

Voordelen voor relaties van HEKO

OHSAS 18001 sluit wat ons betreft helemaal aan bij de moderne opvattingen over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) De voordelen van het werken met OHSAS 18001 spreken voor zich:


- Mogelijke risico's worden zoveel mogelijk teruggedrongen als het gaat om veiligheid en

gezonder werken.


- Maatschappelijke waarden (zoals gezond je pensioen halen) worden zeker gesteld door

risico's zoveel mogelijk uit te sluiten.

Over OHSAS 18001

OHSAS 18001 (Occupational Health and Safety Assessment Series) is de eerste internationale

veiligheidsmanagementnorm die wereldwijd wordt geaccepteerd en door de grote certificerende organisaties wordt ondersteund. OHSAS schrijft voor hoe de gezondheid en de veiligheid in een bedrijf kunnen worden geborgd.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hekobv.nl