Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 15-04-2010

Inbrekers nemen maaiers en veegmachine mee

OOSTERHOUT: Vanmorgen is omstreeks 08.30 uur een inbraak ontdekt bij een atletiekvereniging die gehuisvest is aan het Wilhelminakanaal Zuid. Inbrekers hebben het slot van het hek geforceerd. Op het terrein van de vereniging werden twee containers open gebroken. Daaruit zijn een zitmaaier, een cirkelmaaier en een veegmachine gestolen. Ook hebben de dieven een aanhanger, merk Anssems met het kenteken WP-23-BL gestolen.

Shovel gestolen in Den Hout.

DEN HOUT: Vanmorgen is omstreeks 06.30 uur ontdekt dat er een kostbare shovel uit een stal van een landbouwbedrijf aan de Hespelaar was gestolen. Vanuit een andere loods hebben de dieven ook nog een losse bak gestolen.

De daders zijn vermoedelijk met de shovel, die circa 1500 kilo weegt, via een weiland naar de openbare weg gereden. Op enkele plekken was het prikkeldraad doorgeknipt. De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

De politie heeft in verband met eerdere berichtgeving over de
diefstallen van onder meer shovels en tractoren in Oosteind
landbouwers en tuinders al opgeroepen om extra oplettend te zijn en dergelijke kostbare apparaten in goed afgesloten ruimten te stallen en de politie direct te informeren als verdachte personen gesignaleerd worden.

Rijder onder invloed aangehouden

KAATSHEUVEL: Een 41-jarige man uit Kaatsheuvel is woensdagmiddag rond 16.25 uur op de Lek betrapt op het rijden onder invloed. De
automobilist blies 430 ugl, bijna twee keer het toegestane maximum van 430 ugl. Hij verklaarde drie grote slokken uit een blikje bier te hebben gedronken. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Bijna 100 bekeuringen in Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft woensdag van 14.00 tot 21.00 uur op diverse locaties in Waalwijk een verkeerscontrole gehouden met als doel een bijdrage te leveren aan het vergroten van de verkeersveiligheid. Er werden in totaal 94 bekeuringen uitgeschreven.

Tussen 14.00 en 16.00 uur - twee locaties:

- Spuiweg en Sluisweg te Waalwijk, industrieterrein, in verband met te hard rijden

- Van der Klokkenlaan te Waalwijk, met rollentestbank, uitgaande schooljeugd.

Aantal bekeuringen: 36 stuks
Zonder helm: 1
Niet bij rijbewijs: 2
Niet bij kentekenbewijs: 3
Snelheid: 16
Mobiel bellen: 9
Remmen: 1
Constructie snelheid bromfiets: 1
Spiegels: 1
Kenteken niet leesbaar: 1

Tussen 16.45 en 18.00 uur - twee locaties

- Taxandriaweg, algemene controle

- Vredesplein: rijden in strijd met verbodsbord, op gedeelte bushalte

Aantal bekeuringen: 38 stuks
Rijden in strijd met verbod: 3
Gordel: 21
Snelheid: 7
Mobiel bellen: 3
Signalen geven: 1
Niet tonen rijbewijs: 1
Kinderzitje niet goed: 1
Bromfiets op fietspad: 1

Tussen 19.00 en 21.00 uur
Op Grotestraat ter hoogte van de kruising Putstraat, in verband met ongelukken en te hard rijden. Veel klachten omtrent deze kruising.

Totaal bekeuringen: 20 stuks
Snelheid: 10
Gordel: 4
Bellers: 5
Rood licht: 1

Politie let op zakkenrollers en fietsers in voetgangersgebied
winkelcentra

OOSTERHOUT: Agenten van het politieteam Oosterhout hebben
woensdagmiddag een speciale actie gehouden gericht op extra toezicht op de drie Oosterhoutse winkelcentra. In de winkelcentra Arendshof, Zuiderhout en Arkendonk werd in koppels zowel in uniform als in burger gesurveilleerd. Daarbij werd speciaal gelet op de mogelijke
aanwezigheid van zakkenrollers. Ook de weekmarkt op Zuiderhout werd in de surveillance betrokken. Daarnaast werd opgetreden tegen het (brom) fietsen in het voetgangersgebied. Zes fietsers en een
bromfietser werden op de bon geslingerd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-04-2010 14:07 | © Regio Midden en West Brabant |