de Architect bestaat 40 jaar!

15/04/2010 14:18

SDU Uitgevers b.v.


- Persbericht -

donderdag 15 april 2010

In spannende tijden viert vakblad de Architect haar 40e verjaardag

Uitdagingen op vlak van inhoud en vorm maken jubileum extra interessant

In april 1970 verscheen de allereerste editie van het vakblad de Architect. In 40 jaar is het blad getransformeerd tot een platform, dat zowel off- als online de mogelijkheid biedt tot het opdoen van vakkennis en inspiratie. Het vakblad viert feest in spannende tijden, want zowel in de uitgeef- als architectenbranche is vernieuwing aan de orde van de dag. De Architect heeft diverse redactionele festiviteiten voor haar lezers op de agenda staan in de komende maanden.

Zwart-wit

In 1970 verscheen het eerste nummer in controlled circulation en geheel in zwart-wit. Vanaf dat moment is de Architect uitgegroeid tot hét vakblad van ontwerpers dat het nu is. Opvallend is, dat veel architecten een lange relatie met het tijdschrift hebben en het in veel gevallen al veertig jaar krijgen thuisbezorgd. De redactie kenmerkt zich door het plezier en gedrevenheid waarmee zij inspiratie, vakkennis en achtergrondinformatie met haar lezers deelt.

Dubbele turbulentie

'We bevinden ons in een turbulente periode' zegt Harm Tilman, al ruim 8 jaar hoofdredacteur van de Architect. 'De architectenbranche is een van de hardst getroffen bedrijfstakken in de kredietcrisis. Dat brengt ons inhoudelijk een nieuwe uitdaging voor de redactie. Daarnaast moeten ook wij ons als medium aanpassen aan nieuwe manieren van communicatie en interactie met onze lezers.'

Ruim 1.200 relaties via social media

Social media zijn voor de Architect een nieuwe manier om in contact te treden met de 15.000 Nederlandse architecten in binnen- en buitenland. 'Via Linkedin, Twitter en Facebook zijn al 1.229 personen direct verbonden met de redactie in Den Haag. Dit biedt ons op dagbasis nieuwe mogelijkheden en uitdagingen om informatie te verzamelen, verwerken en verspreiden. Dat maakt uitgeven, met name van unieke vakinformatie, extra interessant' aldus Michael Sprong, uitgever van de Architect.

Festiviteiten

Dit jubileum viert het vakblad onder andere door de publicatie van een tijdslijn over 40 jaar architectuur, 40 visies op de toekomst van het vak van gerenommeerde architecten en een 4-delige reeks met terugblikken door jonge architecten op 8 opzienbarende projecten uit de afgelopen 4 decennia. Daarnaast schrijft de redactie een architectuurfotowedstrijd uit. Het jaarlijkse congres dat in 2010 op 14 oktober plaats vindt, vormt de bekroning op de feestelijkheden.


- Einde persbericht -





http://www.dearchitect.nl




SDU uitgevers