Nederlands Debat Instituut analyseert historisch Engels TV-debat

15/04/2010 14:21

Nederlands Debat Instituut Holding B.V.

Debatexperts van het Nederlands Debat Instituut analyseren de drie lijsttrekkersdebatten tussen de leiders van Labour, de Conservatieven en de Sociaal-Democraten in aanloop naar de Britse parlementsverkiezingen op 6 mei aanstaande.

De TV-debatten op 15, 22 en 29 april zijn historisch omdat deze voor het eerst in de geschiedenis integraal worden uitgezonden door de Britse zenders ITV, Sky en de BBC. Aan de debatten nemen de politieke leiders Gordon Brown (Labour), David Cameron (Conservatieven) en Nick Clegg (Sociaal-Democraten) deel. Ieder debat zal ongeveer 90 minuten duren en wordt gehouden in aanwezigheid van een geselecteerd publiek.

Specialisten van het debatinstituut, tevens kenners van de Engelse politiek, analyseren de drie debatten. Zij leggen de leiders tegen de debattechnische meetlat, analyseren het gekozen format en beoordelen de kwaliteit van de debatten. In hoeverre helpen de debatten de kiezers om op 6 mei een inhoudelijk gewogen keuze te kunnen maken?

Voorafgaand en na afloop van de debatten is het debatinstituut bereikbaar voor commentaar.

De debatspecialisten van het debatinstituut verzorgen regelmatig analyses voor radio en televisie. Zo publiceerden zij onlangs analyses van de lijsttrekkersdebatten in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen en verschenen zij in verschillende media. Ook de lijsttrekkersdebatten in aanloop naar de aankomende Tweede Kamerverkiezingen zullen worden geanalyseerd.

Vanavond volgt Roderik van Grieken (directeur en oprichter van het Nederlands Debat Instituut) het eerste Engelse TV-debat.





http://www.debatinstituut.nl


Noot voor de redactie:

Noot voor pers -