Gemeente Anna Paulowna

Sint Jan en Zandhorst delen brons in Streetdace contest


Woensdag 14 april organiseerde Sportservice Schagen de finale van het Streetdance Kampioenschap 2010. Uit twee voorrondes met maar liefst 29 teams werden de beste 12 teams geselecteerd. De teams uit groep 7/8 waren afkomstig van basisscholen uit Niedorp, Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna, Zijpe, Harenkarspel en Schagen. Dit alles maakte het voor de jury erg lastig om een winnaar aan te wijzen. De Keerkring uit Schagen maakten met hun uitstraling, enthousiasme en goede dans de meeste indruk op de jury. Als tweede eindigde de Julianaschool (locatie Groeneweg) uit Schagen. Twee scholen deelden de derde plek: de Sint Jan en de Zandhorst uit Breezand.

Veel enthousiasme

Het niveau lag dit jaar erg hoog. Iedere groep had zich bijzonder uitgedost, met veel gekleurde of glimmende kleding en accessoires. De make-up en haardracht van de dansers en danseressen maakte dit af tot een mooi geheel. Soepel bewogen de groepen dansers en danseressen op de uitgekozen muziek. Verschillende streetdance en breakdance elementen werden er getoond, wat voor veel gejuich en applaus zorgde.

De grote publieke belangstelling, de spandoeken, de aanmoediging van de scholen onderling en de professionele demonstraties zorgden ervoor dat er een goede sfeer hing in de Multitreffer. Dit maakte het evenement ook dit jaar weer tot een groot spektakel!

Volgend jaar weer
Vanwege het grote succes en enthousiasme van de kinderen is Sportservice Schagen van plan om ook in 2011 weer een Streetdance Kampioenschap te organiseren. Voor meer informatie over het Streetdance Kampioenschap kan contact worden opgenomen met Karin Steigstra van Sportservice Schagen (0224) 21 47 74.