Gemeente Stadskanaal

Formateur Roel van der Molen heeft de besprekingen over de vorming van een nieuw college voor de gemeente Stadskanaal afgerond. Ook is een bestuursakkoord 2010 - 2014 gesloten, getiteld `Samen voor een sterk en stabiel Stadskanaal'. Deze is naar de 23 raadsleden gestuurd.

Inzet bestuursakkoord

De inzet van het bestuursakkoord is om de vitaliteit en de centrumfunctie te behouden, ook in een periode waarin de gemeente te maken krijgt met forse bezuinigingen. In het akkoord staan doelstellingen geformuleerd voor de zeven programma's (Welzijn en Zorg, Wonen en Voorzieningen, Jeugd en Educatie, Economie en Arbeidsmarkt, Ruimte en Milieu, Bestuur en Dienstverlening en Financiën).

Samenstelling gemeentebestuur

Het gemeentebestuur gaat, naast burgemeester Baukje Galama, bestaan uit de wethouders Jan Bessembinders (CDA), Jan-Willem van de Kolk (PvdA), Johan Hamster (ChristenUnie) en Erik Bieze (GemeenteBelangen). Bessembinders en Van de Kolk vullen de functie fulltime in en Hamster en Bieze elk parttime (0,6 fte).

De wethouders worden op woensdagavond 28 april geïnstalleerd, tijdens een extra raadsvergadering in het gemeentehuis in Stadskanaal.

Portefeuilles

Tijdens de eerste vergadering van het nieuwe college worden de portefeuilles definitief verdeeld; op hoofdlijnen is hierover overeenstemming bereikt. Burgemeester Galama krijgt de portefeuilles Openbare orde en Veiligheid, Bestuur en Dienstverlening (inclusief personeel & organisatie) en Economie. Wethouder Van de Kolk is belast met Financiën, Voorzieningen en Welzijn & Zorg; wethouder Bessembinders met Wonen (inclusief Wijkbeheer) en Ruimte & Milieu; wethouder Hamster met Sport en Jeugd & Educatie en wethouder Bieze met Arbeidsmarkt en Kunst & cultuur.

Documenten


* Bestuursakkoord 2010-2014 (PDF, 84,0 kB)


* 15 april 2010