Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 15 april

Alkmaar, 15-04-2010 o 14.45 uur

Aanhoudingen na inbraak

Alkmaar, woensdag 14 april 2010.

In een pand waar meerdere jongeren onder toezicht wonen aan de Schoenmakerstraat is in de morgen ingebroken. De woonunits waren overhoop gehaald en er waren brandblussers leeggespoten.

Getuigen tipten de politie en aan de hand van het signalement konden drie bewoners van het pand worden aangehouden als verdachte. Het gaat om drie jongens van 16 en 17 jaar oud. Ze zijn op verschillende plekken in de gemeente gearresteerd. Een deel van de buit, waaronder drie mobiele telefoons en een geldbedrag, is teruggevonden. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Ruzie uitgevochten

Alkmaar, woensdag 14 april 2010.

In het begin van de avond vond er op de Geesterweg een ruzie plaats tussen twee vrouwen van 17 jaar uit Hoorn en van 18 jaar uit Den Helder. Ze kennen elkaar vanuit een begeleid wonen project. Later op de avond zocht de 18-jarige vrouw haar rivale, samen met twee andere vrouwen van 18 jaar en eveneens afkomstig uit Den Helder, op bij een woning aan de Ferdinand Bolstraat. Daar ontstond opnieuw ruzie waarbij werd geslagen met een fietsketting en werd gespoten met pepperspray. De 17-jariger vrouw uit Hoorn liep daarbij licht letsel op aan haar gezicht. De politie heeft op haar aangeven de drie verdachten aangehouden. Ze zijn ingesloten in verband met een nader onderzoek.

Twee honden onwel

Castricum, woensdag 14 april 2010.

Een 41-jarige eigenaresse van een hond uit Castricum maakte in de middag melding van mogelijke vergiftiging vaar huisdier. Ze had de hond van het ras Buhnund op dinsdagmiddag 13 april uitgelaten op een grasveld in de straat Tulpenveld. Daarna werd haar huisdier erg ziek. Een bezoek aan de dierenarts wees uit dat het beest mogelijk vergiftigd was. De arts denkt aan slakkenkorrels. Het dier is aan een infuus gelegd maar is nog in levensgevaar. Een andere hond uit dezelfde straat, een bouvier, is een dag eerder ziek geworden na het uitlaten op hetzelfde grasveldje. Deze heeft het overleefd. De eigenaresse van de hond sluit niet uit dat er een hondenhater in de buurt actief is en heeft hondenbezitters in de buurt gewaarschuwd hun huisdier goed in de gaten te houden.

Onderzoek naar brand in Bergense duinen: getuigen gezocht

Bergen, donderdag 15 april

Woensdag woedde er in het duingebied van Bergen en Schoorl een brand. De brandweer kreeg rond 17.00 uur melding dat er veel rookontwikkeling was in het bosgebied bij de Wilhelminalaan. Door de snelle uitbreiding van de brand werd uit voorzorg de bebouwde kom van Bergen aan Zee geëvacueerd. De brandweer had rond 01.00 uur s nachts de brand onder controle.

Woensdagavond werd door de politie een team van rechercheurs geformeerd om het onderzoek naar de brand te starten. Er werd forensisch onderzoek gedaan in het bosgebied en tips die van bewoners waren binnen gekomen werden nagetrokken. Donderdagochtend werd het rechercheteam uitgebreid en werd het forensisch onderzoek hervat. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien woensdagmiddag in het duingebied bij Bergen. Getuigen kunnen contact opnemen met het rechercheteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

In het duingebied zal in samenwerking met PWN en Staatsbosbeheer extra gesurveilleerd worden. Bij de extra surveillance zullen ook paarden worden ingezet.