Gemeente Nieuwegein

donderdag, 15 april 2010

Samen met leerlingen van groep 1/2 van de Openbare Dalton School de Zuiderkroon opende wethouder Hennie van Randwijk woensdag 14 april de tentoonstelling `Op reis met Mo-Mo... een avontuur onder de grond'. Deze tentoonstelling is vanaf nu elke woensdag- en zondagmiddag te beleven in het Milieu Educatie Centrum (MEC) in het Natuurkwartier Nieuwegein. De toegang is gratis.

Op de afbeelding ziet u de kinderen die de belevenissen van Mo Mo vertellen aan wethouder Van Randwijk Rond negen uur klonken door park Oudegein een heleboel opgewonden stemmetjes van leerlingen van groep 1 en 2 van Openbare Daltonschool de Zuiderkroon. Samen met een aantal leerkrachten en ouders waren ze helemaal van school komen lopen naar het MEC.

Binnen gingen de kinderen muisstil op de grond zitten tegenover de ingang van de (im)mensgrote molshoop. Daar vertelden ze de belevenissen van Mo-Mo in de klas aan wethouder Hennie van Randwijk. Hij nam de kleuters geheel in zijn greep toen hij het bergje aarde afgroef, waar Mo-Mo misschien in zou kunnen zitten. De spanning steeg toen Mo-Mo niet direct gevonden werd... Zou hij er echt wel inzitten? Ja hoor, daar was hij: Mo-Mo de mol!! Heel voorzichtig haalde de wethouder Mo-Mo uit zijn hoop.

Hij drukte, samen met één van de kinderen, op een knop en heel de tentoonstellingsruimte vulde zich met gezang! Niet alleen van de CD, die Mo-Mo daarmee had aangezet, maar vooral van alle kleuters van juf Tonnie. Zij hadden een paar weken lang iedere dag het Bodemlied geoefend en dat klonk werkelijk als een klok.

Op de afbeelding ziet u de Mo Mo helmen Vervolgens kregen alle kinderen een helm op met een echte lamp erop. Daarmee kropen ze één voor één door de donkere mollengang naar de tentoonstelling. In de middenruimte waren ze een uur lang druk met de verschillende activiteiten: stenen op volgorde leggen, grond voelen, geuren ruiken, de bibberbuis, het doolhofspel, dierendomino, video kijken en zitten in een `stenen'zitzak om mollenboekjes te lezen. Maar aan ieder feest komt een einde, zo ook hier. Het was een ochtend waarop iedereen heeft genoten van de ontdekkingsdrang van kinderen: hoe zit dat nou onder de grond??

Wil jij het ook weten? Kom dan naar het Milieu Educatie Centrum in het Natuurkwartier in Nieuwegein, Geinoord 9, gelegen naast Kinderboerderij IJsselstee. De toegang is gratis. Openingstijden van de tentoonstelling: woensdag en zondag van 12.30 uur tot 16.30 uur. Tot ziens bij Mo-Mo!!!

Op de afbeelding ziet u het logo van het Natuurkwartier Het Natuurkwartier

Het Natuurkwartier Nieuwegein is een prachtig groen gebied waar mensen, dieren, natuur en cultuur elkaar raken. Actief zelf ontdekken, verwonderen, inspireren en bewust worden zijn de kernwoorden van onze activiteiten en producten.

Het Natuurkwartier ligt aan de rand van stadspark Oudegein en wordt gevormd door Museum Warsenhoeck, poldermolen Oudegein van Het Utrechts Landschap en kinderboerderij IJsselstee en het Milieu Educatie Centrum van de gemeente Nieuwegein.