Scania


woensdag 14 april 2010 14:50

Nieuwe voertuigen Gemeente Tytsjerksteradiel zijn Scania EEVâs

Breda, 14 april 2010 â Onlangs zijn aan Gemeente Tytsjerksteradiel drie nieuwe Scaniaâs met EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) motor afgeleverd. De Gemeente voldoet hiermee aan de strengst mogelijke emissienorm.

De sleutels van de nieuwe Scania EEVâs worden overhandigd aan Wethouder Houkje Rijpstra (L) van de Gemeente Tytsjerksteradiel door Sieger Hornstra namens Translift en Sipke Visser (R) namens Rinsma. Vergroot foto

Aflevering vond plaats door Scania dealer Rinsma op de Gemeentewerf te Burgum.

De nieuwe voertuigen zijn uitgerust met 280 pk/1400 Nm sterke Scania XPI motoren. De 9 liter vijfcilinder motor is stil en zuinig en voorzien van Scaniaâs gepatenteerde XPI-inspuitsysteem waarmee de EEV uitlaatgasemissienorm wordt behaald zonder toevoeging van AdBlue. Uit recent TNO-onderzoek is andermaal gebleken dat deze technologie voor stedelijke toepassingen de beste milieuprestaties levert. Verder is gekozen voor de Scania P-dagcabine welke een comfortabele instap garandeert bij veelvuldig in- en uitstappen.

De drie Scaniaâs maken deel uit van de introductie van een nieuwe wijze van afvalinzameling binnen de Gemeente Tytsjerksteradiel. Hierbij ligt de nadruk op een meer efficiëntere en milieubewuste inzameling van afvalstromen. Ook het opgebouwde Translift zijbeladingssysteem draagt hieraan bij, aangezien de fysieke arbeid noodzakelijk voor de lediging van de afvalcontainers wordt beperkt.

EEV

Neem de stap naar EEV. Laat minder uitstoot achter.