Bond van Nederlandse Architecten

Donderdag, 15 april 2010

91 plannen voor de 'verticale stad'

De BNA heeft 91 inzendingen ontvangen voor de BNA Jonge Architectenprijsvraag 2010, `De verticale stad voor gezinnen', die is uitgeschreven in het kader van Nederland Wordt Anders en in samenwerking met Ymere en Proper-Stok. Een deskundige jury onder leiding van Jeroen van Schooten (Meyer en Van Schooten Architecten) kiest uit de plannen - alle van architecten(teams) jonger dan veertig jaar - drie winnaars. Deze worden op woensdag 21 april 2010 in Amsterdam bekendgemaakt.

De drie winnaars krijgen, naast EUR 3.000 aan prijzengeld, de unieke kans hun plan verder uit te werken in teams met jonge medewerkers van woningcorporatie Ymere en projectontwikkelaar Proper-Stok. De teams van architecten en opdrachtgevers hebben tot begin juni de tijd om op basis van de visie van de architecten een gebouwontwerp te maken voor `De verticale stad voor gezinnen' en daarmee een oplossing te bieden voor stedelijk wonen en verblijven in de toekomst. Bezoekers van de vastgoedbeurs Provada kiezen uit de uitgewerkte plannen een winnend team. Zij winnen een reis naar Marseille om daar de Unité d'Habitation van Le Corbusier te bezoeken, een van de eerste voorbeelden van een verticale stad.

De prijsuitreiking van de BNA Jonge Architectenprijsvraag 2010 vindt plaats op woensdagavond 21 april 2010 in Panama Amsterdam. Beeld van alle inzendingen is gebundeld in de publicatie `JA 2010', met speciale aandacht voor de winnende plannen. Deze publicatie is na de uitreiking beschikbaar, evenals het juryrapport. Alle inzendingen zijn dan ook te bekijken op www.jongearchitecten.nl/prijsvraag

Over de BNA Jonge Architectenprijsvraag
De BNA organiseert tweejaarlijks de Jonge Architectenprijsvraag. Deze prijsvraag biedt jonge architecten tot veertig jaar de mogelijkheid om een ontwerp te maken en zich zo te presenteren aan opdrachtgevers, publiek en vakgemeenschap. De prijsvraag speelt zich grotendeels af op internet. Het inschrijven, het indienen van de plannen en het beoordelen van de inzendingen gebeurt online.