Politie Gelderland-Zuid

Verdachte betrokkenheid overval Ochten opnieuw aangehouden

Ochten, 15-04-2010 o Dinsdagochtend 9 februari werd een doe-het-zelfwinkel in Ochten door een gewapende man overvallen. De politie heeft na onderzoek en mede op basis van tips naar aanleiding van opsporingsberichtgeving in de media op woensdag 31 maart twee verdachten aangehouden.

De 22-jarige hoofdverdachte uit Tiel werd sinds zijn aanhouding meerdere keren verhoord. Hij zit in voorlopige hechtenis en heeft de overval bekend. De inmiddels 32-jarige man uit Ochten werd op 31 maart aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het plegen van de overval. De rechter-commissaris oordeelde begin april dat er op dat moment onvoldoende ernstige verdenking was om de 32-jarige man langer vast te houden.

Bekend

De 22-jarige hoofdverdachte heeft de overval bekend en daarbij ook verklaard over de betrokkenheid van de 32-jarige man uit Ochten bij het plegen van de overval. De 32-jarige man is woensdag 14 april in opdracht van de officier van justitie wederom aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het plegen van de overval. De man is ingesloten om met de nieuwe informatie opnieuw te worden verhoord.

Zie eerdere berichtgeving: Verdachten overval Ochten aangehouden

(13)

Laatst gewijzigd 15-04-2010 16:15 | © Regio Gelderland-Zuid |