Ministerie van Defensie

Defensie waarschuwt opnieuw voor verzekeringverkopers

15 april 2010, 16.20 uur

Het ministerie van Defensie waarschuwt voor assurantiekantoren die Defensiemedewerkers ongevraagd benaderen voor het verkopen van verzekeringsproducten. Aanleiding zijn de activiteiten van De Nederlandse Voorlichtingsgroep die voor onrust zorgen onder het personeel en hun thuisfront. Onduidelijk is hoe het bedrijf aan de contactgegevens komt.

Militairen worden regelmatig benaderd door verzekeringsbureaus die hen aanraden om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Sommige verzekeringsbureaus wekken daarbij de indruk dat militairen aanvullende verzekeringen nodig hebben omdat hun rechtspositie niet voldoende gewaarborgd zou zijn. Het gaat om reis- of inboedelverzekeringen, maar ook om verzekeringen in verband met risico's rondom uitzending en om kapitaalverzekeringen, zoals lijfrentepolissen.

Defensie heeft de bonden die gegevens van hun leden verstrekken eerder al aangesproken naar aanleiding van klachten. Defensie herhaalt de oproep aan haar personeel om zich goed te laten informeren over de rechtspositie. Bij twijfel over de vraag of zaken wel goed geregeld zijn, kan contact worden opgenomen met het Dienstencentrum Human Resources of met de aangewezen P&O-adviseur.

Bij elke extra verzekering moet goed worden bekeken of het, gelet op persoonlijke omstandigheden, zinvol is. Defensie raadt militairen aan zich goed te laten informeren over de dekking en de kosten van de verzekering. Uiteindelijk is het een persoonlijke afweging, waarbij men zich niet onder druk moet laten zetten om snel te beslissen.

Aanvullende informatie over Defensie en verzekeringen in de bijlage.

Verwijzingen

* Bijlage Defensie en verzekeringen Zie het origineel