Ingezonden persbericht


Datum 13 april 2010
Plaats Nieuw Bergen

Voor organisatie jaarmarkt Bergen

Stichting Maasduinen Leefbaar ontvangt E 5000,- subsidie

Vrijdags na Hemelvaart, dit jaar vrijdag 14 mei, is het Jaarmarkt in Nieuw Bergen. Dit jaar organiseert de Stichting Maasduinen Leefbaar een aantal nieuwe activiteiten rondom het nieuwe parcours, de stichting wil de jaarmarkt hiermee extra cachet en een nieuwe impuls geven.

De gemeente verleent hiervoor een eenmalige bijdrage van E 5000,-. Hiermee onderstreept de gemeente het toeristisch belang van de jaarmarkt. Daarnaast is de Jaarmarkt een feest voor de inwoners van de gemeente Bergen en kunnen plaatselijke ondernemers en verengingen zich profileren op de jaarmarkt.

Nieuwe activiteiten
Stichting Maasduinen Leefbaar stimuleert dit jaar tijdens de jaarmarkt diverse nieuwe activiteiten voor jong en oud, waaronder:
- Een kinderboerderij voor de jongste in het parcours van de Jaarmarkt.
- Een uitgebreide kermis voor de opgroeiende jeugd.
- Een 'verenigingspaviljoen' waar verenigingen uit de gemeente Bergen zich kunnen profileren.
- Het 'Afrikaplein', met doorlopend optredens en djembé demonstraties in het teken van Afrika.
- Demonstraties van diverse oude ambachten.

Bewoners van woonzorgcomplex Maasduinen Staete kunnen met de huifkar naar de jaarmarkt, een pendeldienst van twee huifkarren zorgt ervoor dat de ouderen het evenement op die manier gemakkelijker kunnen bereiken.

De Jaarmarkt in Bergen vindt traditiegetrouw plaats op de vrijdag na Hemelvaart, dit jaar op 14 mei, van 10.00 tot 17.00 uur. De locatie is het centrum van Nieuw Bergen, in de omgeving van het gemeentehuis.