Gemeente Brummen


IPV en VVD presenteren concept-bestuursakkoord

(Oorspronkelijke publicatie datum: 15-04-2010)

Lokale Partij IPV en VVD zijn het eens geworden over een nieuw bestuursakkoord voor de periode 2010 tot en met 2014. Het motto dat het akkoord meekrijgt is: Sober, Veerkrachtig en Toekomstgericht. Behalve het inhoudelijke programma voor de komende vier jaar is ook duidelijk welke wethouderskandidaten de beide partijen naar voren schuiven.

Cultuuromslag
De formatie heeft plaatsgevonden onder leiding van formateur Eimert van Herwijnen, die met de bereikte overeenstemming ook zijn taak kon afronden. IPV en VVD maken zich de komende vier jaar sterk voor een gemeente die zich kan profileren als een duurzame gemeente. Een gemeente die toekomstgericht werk wil maken van energiebesparing, lokale productie, inzet van talenten van de plaatselijke bevolking, zorg voor natuur en landschap en voor het welzijn voor iedereen. Een belangrijk uitgangspunt is ook een jaarlijks sluitende begroting zonder aanwending van de algemene vrije reserves. Een stevige opgave, gelet op de onzekerheid over de toekomstige financiële positie van de gemeente. Beide partijen realiseren zich daarom dat er sprake moet zijn van een cultuuromslag om de doelstellingen te kunnen bereiken.

Procedure
Het bestuursakkoord op hoofdlijnen wordt nu door beide partijen aangeboden aan de gemeenteraad. Het presidium van de raad (i.c. de fractievoorzitters van de vier partijen) bespreken dan op welke wijze het bestuursakkoord door de gemeenteraad besproken en behandeld gaat worden. Het bereikte (concept-) akkoord is voor belangstellenden te raadplegen op deze pagina op onze website.

Beoogde wethouders
Met de overeenstemming over de bestuurlijke kaders voor de komende vier jaar, komt de vraag ook naar voren wie het bestuursakkoord namens de twee nieuwe coalitiepartijen als wethouders in het college gaan uitvoeren. Lokale Partij IPV schuift Frans Bruning en Louke van Wensveen naar voren. De VVD brengt Bart Elbers en Greetje Verver in stelling. Het is de verwachting dat zij in een extra raadsvergadering op 27 april 2010 worden benoemd. Nadat de wethouders formeel door de gemeenteraad zijn benoemd, wordt binnen het nieuwe college van burgemeester en wethouders de verdeling van de portefeuilles vastgesteld.