Ingezonden persbericht


Datum
15 april 2010


Opening tentoonstelling Atrium stadhuis Den Haag

Zestien ontwerpvisies voor het nieuwe dans- en muziekcentrum

Dinsdag 20 april is de opening van de tentoonstelling van de visies van zestien architecten voor het nieuwe muziek- en danscentrum aan het Spui. De tentoonstelling is te zien in het Haags Informatiecentrum in het Atrium van het stadhuis.

Het nieuwe dans- en muziekcentrum is onderdeel van het Cultuurforum Spui, dat wordt gevormd door het Spuiplein, de kerktuin en omgeving van de Nieuwe Kerk en het Rabbijn Maarssenplein. Het wordt de thuishaven van het Koninklijk Conservatorium, het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest en de Stichting Gastprogrammering. Daarmee wordt het nieuwe gebouw aan het Spuiplein dé plek voor dans, klassieke muziek, jazz, opera, theaterconcerten, familievoorstellingen en musicals.

Een selectiecommissie, onder leiding van Herman Tjeenk Willink, beoordeelt de 16 ontwerpvisies en selecteert hieruit drie bureaus die hun ontwerpvisie in een structuurontwerp verder uitwerken. Deze drie structuurontwerpen worden ook door de selectiecommissie beoordeeld. Vervolgens draagt de selectiecommissie in het najaar één architectenbureau voor aan het college van burgemeester en wethouders. Tenslotte legt het college deze keuze voor aan de gemeenteraad.

Programma
16.15 uur ontvangst en optreden van jazzcombo met studenten van het Koninklijk Conservatorium
16.30 uur officiële opening door Marieke Bolle (wethouder Cultuur en Financiën) en
Liesbeth van der Pol (vice-voorzitter architectenselectiecommissie)
16.40 uur bezichtiging van de tentoonstelling met hapje en drankje
17.30 uur einde