Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 15 april 2010

Hoofdrolspeler "R U There" te zien tijdens het prestigieuze 'Un Certain Regard"

Acteur Stijn Koomen naar Filmfestival van Cannes

De 23-jarige Amsterdamse acteur Stijn Koomen zal schitteren tijdens het Filmfestival van Cannes wanneer de film "R U There" zal worden vertoond in het prestigieuze programma Un Certain Regard.

Het is in tien jaar nog maar twee keer eerder gebeurd dat een Nederlandse film in deze officiële competitie van het filmfestival is gekomen. Un Certain Regard vertoont films die origineel en onderscheidend zijn.

R U There is geregisseerd door de 29-jarige David Verbeek en is helemaal in de sfeer van de kinderen van Google, You Tube en Second Life.

Stijn Koomen speelt een jonge professionele gamer die Taiwan bezoekt voor een game toernooi. Hij leeft in een virtuele wereld waarin hij alles onder controle heeft. Wanneer hij op straat een ernstig ongeluk ziet begint hij opeens te twijfelen aan de zekerheden van zijn bestaan.

De film is in vijf weken tijd opgenomen op lokatie in Taiwan. Stijn Koomen speelde eerder de hoofdrol in de film "Tussenstand" (Mijke de Jong) en in drie seizoenen van de hitserie "Ik ben Willem". De eerste film waarin hij speelde was 'Simon" (Eddy Terstall).

R U There wordt uitgebracht door het Eye Film Instituut en draait vanaf 17 juni in de Nederlandse bioscopen.


Noot voor redacties

PERSinformatie.