Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


Gezocht: testers van en meedenkers over Regelhulp.nl

15 april 2010

Sinds 2007 bestaat Regelhulp.nl als website van de overheid voor ouderen en mensen met een beperking of chronische ziekte die ondersteuning bij de overheid willen aanvragen.

Het is niet altijd even makkelijk om te achterhalen waar u recht op heeft of waar u voor hulp moet aankloppen. Regelhulp wijst u de weg. Via Regelhulp kunt u met één formulier meerdere voorzieningen of een gesprek aanvragen, bij verschillende organisaties, zoals het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en de gemeente.

Regelhulp ontwikkeltraject
In opdracht van het Ministerie van VWS wordt Regelhulp in de eerste helft van 2010 verder ontwikkeld, om de informatie en structuur op Regelhulp zo goed mogelijk aan te sluiten op uw wensen als cliënt. Tijdens het ontwikkeltraject toetst het projectteam regelmatig bij cliënten of de opbouw en de informatie op Regelhulp aansluit bij de behoeften van cliënten en of de vraagstellingen herkenbaar zijn.

Testbijeenkomsten in Den Haag op 21 april en 18 mei Voor het testen van Regelhulp is het projectteam voornemens twee bijeenkomsten van een halve dag te organiseren op woensdag 21 april en op dinsdag 18 mei a.s.
De bijeenkomsten vinden plaats op het ministerie van VWS in Den Haag. Voor deelname aan een bijeenkomst ontvangen deelnemers een cadeaubon. Het ministerie kan voorzien in een uitrijkaart voor de parkeergarage. Vergoeden van eventuele openbaarvervoers- en lunchkosten is helaas niet mogelijk.

Meedenken
Wilt u wel graag meedenken over Regelhulp, maar u wilt of kunt niet meedoen aan de testbijeenkomsten, dan wil het projectteam uw kennis graag op een andere manier gebruiken. Het projectteam Regelhulp zoekt dan graag via e-mail contact met u om een aantal vragen of teksten voor te leggen. U kunt dan op uw gemak nadenken over het antwoord. Op deze manier kan het projectteam vragen die opkomen tijdens het ontwikkeltraject snel beantwoord krijgen wat het bouwtraject, maar zeker ook de toegankelijkheid van Regelhulp zal verbeteren.

Aanmelden
Cliënten die geïnteresseerd zijn om mee te doen aan een testbijeenkomst of om op een andere manier mee te denken, kunnen zich per e-mail opgeven door een berichtje te sturen naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Geef daarbij even aan of u deel wilt nemen aan een testbijeenkomst en op welke dagdelen (ochtend/middag) u beschikbaar bent, of dat u op een andere manier wilt meedenken.