Pensioeninstellingen openen 20ste Pensioenpunt

15/04/2010 14:06

Rijksdienst voor Pensioenen

Mensen met een gemengde loopbaan kunnen ondertussen op 20 verschillende plaatsen terecht voor alle vragen over hun pensioen. Het 20ste Pensioenpunt opent op 19/04 zijn deuren in het RSVZ-kantoor in Libramont. Mensen met een eenvoudige loopbaan - die bijvoorbeeld enkel als ambtenaar gewerkt hebben - kunnen vanzelfsprekend nog altijd terecht bij de zitdagen en kantoren van de pensioeninstellingen zelf.

Omdat steeds meer mensen tijdens hun loopbaan in verschillende stelsels werken of werkten (bijvoorbeeld als werknemer en als zelfstandige), hebben de PDOS, het RSVZ en de RVP gemeenschappelijke zitdagen of Pensioenpunten in het leven geroepen. Zo kunnen die mensen met een zogenaamde gemengde loopbaan in één keer de experts van de 3 instellingen ontmoeten en krijgen ze een volledig antwoord op alle vragen die ze over hun pensioen hebben.

Het 20ste Pensioenpunt opent zijn deuren op 19/04 in het RSVZ-kantoor in Libramont (Rue Jarlicyn 5, 6800 Libramont). Mensen met een gemengde loopbaan kunnen er elke 3e maandag van de maand van 10u tot 12u en van 13u30 tot 15u30 terecht. In mei volgt de opening van het Pensioenpunt in Doornik.

Mensen met een eenvoudige loopbaan (die bijvoorbeeld enkel als ambtenaar gewerkt hebben) kunnen vanzelfsprekend nog altijd terecht bij de kantoren en zitdagen van de pensioeninstellingen zelf. Een volledig overzicht vindt u hieronder na "Praktische inlichtingen".

Zowel tijdens Pensioenpunten, als tijdens gewone zitdagen als in de kantoren van de instellingen antwoorden experts van het RSVZ, de PDOS en de RVP op vragen over:

~ De berekening van het pensioen;

~ De betaling van het pensioen;

~ De gevolgen van loopbaanonderbreking op het pensioen;

~ Enzovoort.

Praktische inlichtingen

~ Een volledig overzicht van alle 20 Pensioenpunten vindt u op http://www.rvponp.fgov.be/onprvp2004/NL/F/F_a/F_a_04.asp

~ Een volledig overzicht van zitdagen en kantoren van het RSVZ (voor zelfstandigen)

http://www.rsvz-inasti.fgov.be/nl/contact/index.htm

~ Een volledig overzicht van zitdagen en kantoren van de RVP (voor werknemers) http://www.rvponp.fgov.be/onprvp2004/NL/F/F_a/F_a_01.asp (via postcode of naam woonplaats)

~ Een volledig overzicht van zitdagen en kantoren van de PDOS (voor ambtenaren) http://www.pdos.be/pdos/contact/contact_1052.htm