MphasiS neemt Fortify Infrastructure Services over
IT-dienstverlener vergroot grip op offshore Remote Operations Management (ROM) markt

Amsterdam, 15 april 2010 - MphasiS, een toonaagevende IT-dienstverlener, heeft een definitieve overnameovereenkomst bereikt met Fortify Infrastructure Services, een wereldwijde leverancier van offshore Remote IT Operations en Management (ROM) diensten.

Fortify Infrastructure Services is een privaat bedrijf met locaties in India en de Verenigde Staten. Deze overname geeft MphasiS toegang tot gerenommeerde klanten, een ervaren management team, een groep getalenteerde en gespecialiseerde professionals en een bewezen platform voor het leveren van ROM-diensten. Dit alles wordt onderdeel van een nieuwe business unit die zich volledig gaat richten op ROM-diensten.

Deze overname geeft MphasiS de positie om de toonaangevende speler te worden in de snel groeiende markt van offshore ROM-diensten. Door deze overname is MphasiS in staat om resultaatgerichte diensten te leveren die verder gaan dan technische SLA's. Deze vernieuwende aanpak zal een verandering brengen onder leveranciers van offshore ROM-diensten.

"Deze overname zal ons zeker op de kaart zetten als de leverancier van offshore ROM-diensten. Middelgrote klanten zijn op zoek naar partners die de uitdagingen van het uitvoeren en beheren van IT aan kunnen gaan. We zien het als ons sterke punt om kostefficiënte en resultaatgerichte ROM-diensten te leveren", zegt Ganesh Ayyar, CEO MphasiS.

"We hebben een goede staat van dienst in het leveren van resultaatgerichte ROM-diensten. Samen met MphasiS' uitgebreide expertise en toonaangevende offshore-oplossingen, kunnen we middelgrote klanten een flexibel, high-value operations management-platform bieden dat zich richt op het bereiken van hun zakelijke doelstellingen", zegt Rajkumar Velagapudi, CEO van Fortify Infrastructure Services.

MphasiS zal 100% van de aandelen van Fortify Infrastructure Services overnemen door middel van een contante transactie. MphasiS is bij deze transactie geadviseerd door Avendus Capital.